Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIĆA
Povratak na članak

Miroslav Radman na pola puta do otkrića eliksira dugovječnosti

Odgovor na pitanje kako spriječiti oštećenja koja uzrokuju smrt stanica daju njegova istraživanja vrlo otpornih organizama.

Komentari 34

IG
igor10zg
10:17 04.08.2010.

Nema boljeg \"prodavača magle\" od Radmana. On je tu disciplinu uzdigao zaista na razinu znanosti!

VL
OB
-obrisani-
10:54 04.08.2010.

Koliko naucnika ,istrazivaca...Pa nije taj Radman popio pamet svih,i sad je on otkrio sto drugi nisu....Kako da ne otkrije lijek protiv zlocudnih bolesti.... Svast a se poveruje mamlazima kao njemu..

VL
FC
fcukk
13:15 04.08.2010.

Cim vidim imena bakterija kako su napisana, jasno mi je da novinar ima zavrsenu osnovnu skolu a mozda i srednju ali u to nisam siguran. Svega i svacega je ovdje pomjesano i sve potpuno nedovoljno objasnjeno. Pozdrav iz Addenbrooke\'s Universityy Hospital, Cambridge!

VL
CI
cicibela
14:27 04.08.2010.

Ne znam za koju populaciju Radman sprema eliksir. Žalopojke svjetskih moćnika o tome da je Zemlja prenapučena ne uklapaju se s inovacijama koje bi produžile život toj istoj populaciji. Dakle, za one koje Rockefeller naziva \"useless eaters\" ovaj eliksir sigurnoo nije namjenjen. Zato je vjerojatnije da Radman, poput Dr. Fausta, sklapa poslove s vragom.

VL
VI
vitaszorcms
09:13 06.08.2010.

04.08.2010. u 11:55h ankicascreiber je napisao/la: Odličan komentar i sve je točno što ,je napisano.

VL
GR
Gradinar
13:32 07.08.2010.

Točno, na pola puta je do otkrića, a jednom nogom u proračunu Republike Hrvatske. To je bit toga uspjeha. Radman zna svoj posao :)

VL
AM
amajda16
10:18 18.05.2011.

Pa sam naziv \"instituta\"je blesav.Nisam znao da je dotični \"znanstvenik\" i alkemičar

VL
14
14words
10:12 04.08.2010.

Mesićev znanstvenik je platio članak kako bi opravdao sve novce utučene u njegov institut kako bi se on prepirao sa taštim Đikićem.

VL
PR
promjena2
10:44 04.08.2010.

Treba pozdraviti i zazeljeti dobre uspjehe HRVATSKOM znanstveniku Miroslavu Radmanu da sto prije dodje do dobri rezultata, a nama svima u HRVATSKOJ je da se odreknemo grozne ljubomore i nezdravog egoizma. Zalosno je sto u HAZU sjede akademci sa kratkim mozgovima + i oni danas vodeci akademci koji su dobili akademsku titulu pomocu CRVENDACICE i MITOVACKE PROPUSNICE u akademsku titulu bez zahtjevanja KOMPETENCIJE.

VL
JA
jarac
10:45 04.08.2010.

Dragi prijatlji: Ovaj intervju je naručen od Radmana kako bi ublažio izgon dr,Đikića i drugih iz instituta. tamo je najveći lopovluk kojeg upravo Radman radi i namješta drugima,tako je potpisao nalog da se njegovoj tajnici isplati za noćni rad 250000 tisuću kuna. srestva nitko ne kontrolira,a građani daju preko proračuna. Radman je privatizirao institut sve istjerao koji mu smetaju i nešto znaju. A naslov ovog članka ,da komentiramo? OTKRIĆE JE NA POLA PUTA? Pa jesmo mi djeca od 3 godine?

VL
CH
Chiller
10:46 04.08.2010.

Ovaj čovjek se barem trudi napraviti nešto za napredak i čovječanstvo,za razliku od onih koji zaista prodaju maglu i šire tamu kao religija...

VL
CH
Chiller
10:51 04.08.2010.

PRVO je HAZU odbio Radmana,zatim Đikića. Dva znanstvenika svjetskog kalibra koji imaju ideje za napredak. Treba pokušati. -Naravno,zašto bi Hrvatska ulagala išta u napredak. A znat će sakupljati poene... Ovo šta on radi,nikako se ne sviđa FARMACEUTSKOJ INDUSTRIJI.

VL
CH
Chiller
10:58 04.08.2010.

-Ako ne traže,ništa neće niti otkriti - to je sigurno. -Bitno da više od 300 milijuna kn godišnje odlazi pravim \"duhovnim\" prodavačima magle,koji samo pametuju,a ne rade ništa,baš ništa,a samo uzimaju.

VL
SU
Stranac u noci
11:44 04.08.2010.

\"Naime, Radman je na iznenađenje znanstvenika diljem svijeta otkrio da najosjetljivija meta života stanice nije njezin DNK, nego proteini koji su radne molekule života.\" Ne razumijem kako netko moze pisati tako notorne gluposti. Tko uopce pise ovakve clanke za Vecernji??? Mozemo raspravljati o oksidaciji proteina, ali ona se dogadja u znacajnijoj kolicini pri dozama radijacije 100-1000 puta vecim od smrtne doze kod ljudi, pri kojoj dolazi do odumiranja maticnih stanica kostane srzi zbog ostecenja DNA koja su prevelika da bi se popravila. Ovakvi naslovi samo pokazuju elementarni nedostatak kritickog razmisljanja kod novinara - treba prvo malo razumjeti o cemu se uopce pise.

VL
LA
lauranobilis
11:50 04.08.2010.

Au revoir Radman, dok je država u komi ovaj posustali masončić preko medija pokušava izvući još koju kunu za svoje maštarije. Ako nemate o čemu pisati, prevedite bar neke dobre svjetske znanstvene članke.

VL
AN
ankicascreiber
11:55 04.08.2010.

prvo svi vi mozete citati studiju o kojoj je rijec, tako da nije potrebno lupati gluposti. Necu staviti link da me administrator ne obrise, medutim evo upute: stavite u google pubmed. Otvorite pubmed i onda upisite pretragu Radman M. Kada se izlistaju clanci, clanak o kojem je ovdje rijec je oznacen kao Proc. Nat. Acad. Sci 2010. Radman i Kristo. To je prednost znanosti, mozete citati cinjenice i odlucivati. Sto se tice Radmana u njega sam se jako razrocarala, on je izgubio kompas. Premda njegovi znanstveni radovi imaju veze sa razumijevanjem procesa starosti jako je neozbiljno govoriti na ovom nivou o \"eliksiru mladosti\" \"eliksiru zivota\", specijalno da je radman na pola puta. On sigurno nije na pola puta prema primjeni. Ostavimo se sada znanosti, govorimo o Radmanu kao covijeku, mislim da je Radman postao kao Vlatka Pokos, jako mu je stalo do medija, jako mu je stalo do svog velikog \"ja\'. Velike znastvenike cine velika djela, medutim jos su veci oni koji mogu svoja velika djela prenijeti na druge ljude i na drustvo. U prijenosu znanosti na druge radman se pokazao kao guzica. Covijek se predstavlja kao apsolutni gospodar MedLISa, diktator, i to je uzas. Svi su protocni, samo on ostaje. Ja mu tamo ne bi radila ni za zivu glavu, po njegovom ja bih dobivala rezultate on bi gospodario. Koja bi budala na to pristala!!!! U svakom slucaju Radman je sada zasluzio mjesto u HAZU. Ne zbog svojih neupitnih doprinosa znanosti, vec zbog pateticne sebicnosti i egocentrizma koji su glavna osobina vecine clanova HAZU. HAZU, preskup, nekoristan staracki dom.

VL
SA
Savjest
12:01 04.08.2010.

Karakteristika je istinske znanosti da najteže može pogoditi svoj budući razvoj. Prema tome,ovakve izjave, da je netko napola šuta do nekog znasntveanog otkrića ili čak lijeka na bazi tog otkrića, treba uzeti s golemom, golemom rezervom. No, ako budem živv kad g. Radman stvori taj eliksir, svakako ću mu čestitati!

VL
CH
Chiller
12:14 04.08.2010.

Činjenica je da čovjekove stanice umiru ali se i stvaraju tokom cijeloga života. Tj,repliciraju se. Kako je to uvijek kod kopija,svaki put te su kopije ne-kvalitetnije i sve ih manje i manje. Upravo na tome dijelu ovo može biti značajan faktor. Da se replikacija stanica svaki put izvede što \"savršenije\" i kvalitetnije intervencijom u obliku tableta...tekućine... Tako stanice ostaju nakon replikacije iste,ili bar približno iste,što rezultira istim ili približno istim fizičkim stanjem. -Nitko i ne govori o \"vječnome životu\" nego o vrlo produženom životu na sadašnje stanje. Tj,sporije starenje.

VL
AN
ankicascreiber
12:19 04.08.2010.

Chiller neuroni se ne obnavljaju. ono sto si dobio po rodenu to je ono sto imas, ako ti svi drugi organi prezive, neurodegeneracija je neminovna. kako narod kaze sa vremenom ishlapis...

VL
OB
-obrisani-
12:33 04.08.2010.

Gledao sam ga sinoć u dnevniku 3..taj tip da dode onako odjeven i s onim glupostima o kojima prića ispred nase seoske trgovine,svi bi mu pijanci rekli da šuti jer nije sav svoj..

VL
« 1 2 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.