Naslovnica Vijesti Hrvatska

Maškarin traži da mu država plati 13,1 milijun kuna

Mladić je došao na operaciju slijepog crijeva, a ostao je bez noge
29. listopada 2015. u 12:03 4 komentara 641 prikaza
Miroslav Maškarin
Foto: Goran Kovačić/Pixsell

Čekanje Miroslava Maškarina na odluku o naknadi štete zbog prije devet godina izgubljene noge nakon operacije slijepog crijeva u riječkom KBC-u napokon se približilo kraju.

Nakon jučerašnjeg ročišta na Općinskom sudu u Rijeci zakazano je još jedno sredinom studenoga nakon kojega se očekuje sudska odluka. Mladić i njegova obitelj tužbom su od države i KBC-a Rijeka zatražili ukupnu naknadu štete, imovinske i neimovinske, u iznosu od 13,7 milijuna kuna, a jučer je iznos, nakon što je usklađen s dopunjenim nalazom i mišljenjem financijskog vještaka, preciziran na 13,1 milijun kuna.

Prema nalazu i mišljenju financijskog vještaka, koje je dopunjeno izračunom iznosa Maškarinovih potreba do 2060., do dobi od 72 godine, mladiću pripada 2,7 milijuna kuna samo na ime izgubljene zarade, mirovine i tuđe njege i pomoći u kući. S izračunom su se složile obje strane.

No, tome valja dodati sada precizirane iznose za potrebna protetička pomagala te prilagodbu stambenog prostora. Usto, na ime neimovinske štete zbog smanjenje životne aktivnosti od 85 posto, invalidnosti, bolova i pretrpljenog straha Maškarin i obitelj traže sedam milijuna kuna pa ukupan iznos naknade štete doseže 13,1 milijun kuna.

>>Vještak: Maškarin bi trebao dobiti 2,1 milijun kuna. A to je samo dio odštete

>>Ročište u slučaju Maškarin odgođeno jer nisu došli vještaci

Gorenje gastro radionica
Gorenje gastro radionica
U suradnji s Večernjim listom i Gorenjem još je jednom otvorena Kuhaona
  • dragica949:

    Devet punih godina taj dečko traži pravdu. "Sreća" da je ostao invalid tako mlad,jer da je malo stariji odštetu ne bi ni dočekao.Stamota za sud i državu.

  • strsljen2013:

    SAMO???? Kad se sjetim nekih koji su za duševne boli dobivali više jer im je "uništen dobar glas" dečko traži premalo.

  • Deleted user:

    Polako s odštetom. Ovo će biti tek prvostupanjska presuda. Načekat će se on još dok mu se isplati koja kuna na račun ako uopće išta dobije.