Naslovnica Vijesti Hrvatska

Kovač: Sada se ne preporuča putovanje u Belgiju, u Bruxelles

Današnji teror u Bruxellesu za koji je odgovornost preuzela Islamska država nazvao je "napadom na srce Europe"
22. ožujka 2016. u 21:59 29 komentara 1151 prikaza
Miro Kovač
Foto: Bernd Von Jutrczenka/DPA/PIXSELL

Ministar vanjskih i europskih poslova Miro Kovač danas je, nakon terorističkih napada u Bruxellesu u kojima je ubijeno najmanje 34 ljudi, kazao da se trenutno ne preporuča putovanje u Belgiju, istaknuvši da hrvatska policija nadzire situaciju u zemlji i da građani mogu biti mirni.

"Sada se ne preporuča putovanje u Belgiju, u Bruxelles", kazao je Kovač u razgovoru za Dnevnik Nove TV. Što se stanja u Hrvatskoj tiče, rekao je da je podignuta razina sigurnosti i da građani ne trebaju brinuti.

"Hrvatska policija nadzire situaciju, građani mogu biti mirni", rekao je Kovač i dodao da za sada Hrvatska brine o sigurnosti u zemlji, ali da je ono što je važno jest da Europska unija konačno "počinje razmišljati o integriranju svojih sigurnosnih sustava, da budemo svi skupa jači da se znamo braniti od takvih napada".

Današnji teror u Bruxellesu za koji je odgovornost preuzela Islamska država nazvao je "napadom na srce Europe".

"Ovo je napad na srce Europe, ovo su neprijatelji europskih vrijednosti i zajedno se moramo boriti protiv ovakvih napada na identitet Europske unije i našeg kontinenta", istaknuo je Kovač.

Potvrdio je da suradnja na području sigurnosti sa susjedima funkcionira i još jednom rekao da ono što je najvažnije je da "mi nadziremo sigurnost u svojoj zemlji". Također je poručio da su turisti koji žele doći u Hrvatsku sigurni jer "smo mi sigurna zemlja".

"Jasno, nikada se ne zna, ali mi smo podigli razinu sigurnosti i držimo se toga da su turisti u Hrvatskoj dobrodošli i sigurni", rekao je šef hrvatske diplomacije.

>> Dvojica na ovoj snimci su bombaši samoubojice, treći napadač u bijegu

Krčki pršut
Da, domaće je!
Za proslave i posebne prilike birajte hrvatske suhomesnate delikate

A1 izdvaja za Vas

  • Umjereni:

    "Sada se ne preporuča putovanje u Belgiju". E ako ovo nije najinteligentniji ministar vanjskih poslova kojeg smo ikad imali, onda ne znam tko je. Kako čovjek kuži situaciju, kako briljantno analizira i zaključuje, bez teksta sam.

  • dsoltic5:

    koji pametnjakovći, majko mila,to je sigurno jedan od rvatskih ministara

  • dangebandi:

    Dobar je! To smo htjeli, pravi savjet u pravo vrijeme. Lukav je ovaj naš ministar ko Arap samoubica