Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Miro Bulj traži objašnjenje okolnosti uništavanja Evo TV-a

Nisam i dalje dobio odgovor na pitanja zašto je HAKOM odbio produžiti koncesiju hrvatskim tvrtkama HP, Odašiljači i veze i HP produkcija za naplatnu zemaljsku televiziju Evo TV?, kazao je Bulj
27. veljače 2019. u 13:20 3 komentara 883 prikaza
Miro Bulj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Mostov Miro Bulj ponovno je kritizirao preuzimanje profitabilnog Evo TV-a, odnosno tvrtke HP produkcija od strane Hrvatskog telekoma. Uoči današnje odluke HAKOM-a, odnosno ocjene koncentracije operatora Hrvatski telekom i HP produkcija, Miro Bulj podsjetio je da je u više navrata upozoravao na čudne i sumnjive aktivnosti kojima se uništila ova uspješna tvrtka da bi se, naglašava, obezvrijeđena isporučila u strane privatne ruke.

Miro Bulj Rasprava u Saboru Miro Bulj ministru Ćoriću: Ovo je smrtni list za Inu!

- Nisam i dalje dobio odgovor na pitanja zašto je HAKOM odbio produžiti koncesiju hrvatskim tvrtkama HP, Odašiljači i veze i HP produkcija za naplatnu zemaljsku televiziju Evo TV? Ako će te frekvencije jednog dana nekome trebati, moglo se navedenim tvrtkama produljiti mogućnost nesmetanog rada do tada, uz uvjet da će morati prilagoditi svoju opremu novom frekvencijskom spektru u momentu kada će trebati osloboditi sadašnje frekvencije? Zašto to nije učinjeno – zanima Bulja. Nije dobio ni odgovor na pitanje, nastavlja, kako je bila moguća prodaja HP produkcije, tvrtke koja je u stopostotnom vlasništvu državne tvrtke Hrvatska pošta, bez javnog natječaja.

- Tko je ozakonio kriminalnu mogućnost otuđenja državne imovine tako da državna tvrtka osnuje svoju tvrtku, na nju prenese državnu imovinu, a ministar onda "blagoslovi" prodaju te imovine bez javnog natječaja – pita Bulj.

Što je s odgovorom na pitanje, dodaje, što o svemu kaže Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja, s obzirom na to da je Europska komisija upozorila da i bez preuzimanja Evo TV-a, HT ima preveliki udio na hrvatskom tržištu.

Miro Bulj Burno u Saboru Miro Bulj udaljen sa sjednice za danas i sutra

- Zašto nitko iz nadležnih institucija nije reagirao izjavu iz HT-a, objavljenu u medijima da "preuzimanje Evo TV-a nije stvar AZTN-a". Bi li se predsjednik uprave Deutsche Telecoma u svojoj zemlji usudio kazati da se Njemačka agencija za zaštitu tržišnog natjecanja ne smije baviti kontrolom udjela DT-a na njemačkom tržištu? I zaključno, kada će se nadležne institucije pozabaviti ovim kriminalnim aktivnostima i početi krivično goniti pojedince koji su naredili odnosno proveli uništavanje uspješne hrvatske tvrtke i njezinu predaju HT-u – zaključio je Bulj tražeći još jednom odgovore na sva navedena pitanja.

Video Miro Bulj u Saboru pustio Ustani bane

Snijeg u Zagrebu 14. 1. 2013.
BIT ĆE SVEGA
Objavljena velika prognoza: Ovakvoj zimi nismo se nadali, evo što nas sve čeka
s
OHR SAVJETNIK
Muči vas svrbež „tamo iza“? Saznajte kako ga se riješiti
  • ObrenM:

    Nije ova nepostena rabota prosla bez podmaza-Zna se.