Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Miro Bulj udaljen sa sjednice za danas i sutra

Unatoć upozorenjima predsjedavajućeg Bulj je nastavio dobacivati ministru uprave Lovri Kuščeviću.
13. veljače 2019. u 21:38 66 komentara 4916 prikaza
Miro Bulj
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/2

U burnoj saborskoj raspravi o zaključku saborskog Odbora za Ustav i Poslovnik da nisu ispunjeni uvjeti za raspisivanje dvaju državnih referenduma, zastupnik Mosta Miro Bulj je u srijedu zbog povrede Poslovnika i dobacivanja iz klube udaljen sa sjednice u dvostrukom trajanju, pa tako više ni danas, ni u četvrtak neće moći sudjelovati na sjednici Hrvatskog sabora.

Lovro Kuščević Oštar odgovor Kuščević Mostovcima: Bezočnim lažima pokušavate doći do pozornosti

Ponavljajući tvrdnje da su kontrolne liste provjere potpisa za raspisivanje referenduma uništene, i da Most nije mogao dobiti uvid u potpise, Bulj je unatoč upozorenjima predsjedavajućeg, potpredsjednika Sabora Milijana Brkića, nastavio dobacivati ministru uprave Lovri Kuščeviću iz klupe te je nakon opomene i oduzimanja riječi dobio i mjeru udaljenja sa sjednice u dvostrukom trajanju.

- Udaljavam Vas sa plenarne sjednice do kraja današnjeg dana - izrekao je mjeru Bulju predsjedavajući Brkić.

 No Bulj je nastavio dovikivati kako se ne poštuje volja građana pa je udaljen sa sjednice Hrvatskog sabora i za četvrtak.

Nikola Grmoja i Miro Bulj Okršaj zbog potpisa Most: Ovo je udar na demokraciju, kontrolne liste su uništene. HDZ: To je floskula

 - Izričem Vam udaljenje sa sjednice u dvostrukom trajanju za današnji i sutrašnji dan. Molim Vas napustite plenarnu dvoranu - rekao mu je potpredsjednik Sabora Brkić.

Nakon stanke Nikola Grmoja (Most) najavio je za sutra dolazak u Ministarstvo uprave kako bi dobio uvid u kontrolne liste.

Ranije večeras ministar uprave Lovro Kuščević, istaknuo je u srijedu u Saboru da kontrolne liste provjere  potpisa za raspisivanje referenduma, dviju građanskih inicijativa nisu uništene, već se čuvaju u elektronskom obliku u APIS-u, a zastupnicima Mosta rekao je da bezočnim lažima i obmanjujući javnost pokušavaju doći do političke vidljivosti i pozornosti hrvatske javnosti.

Miro Bulj Rasprava u Saboru Miro Bulj ministru Ćoriću: Ovo je smrtni list za Inu!

 - Određeni zastupnici pokušavaju doći do političke vidljivosti koju nisu u stanju dobiti temeljem dobrih kvalitetnih zakonskih prijedloga i rješenja, temeljem nečega što su napravili za svoju sredinu ili državu, pa s najbezočnijim lažima pokušavaju doći do pozornosti i obmanjuju hrvatsku javnost - kazao je Kuščević braneći u ime Vlade zaključak saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav da nisu ispunjeni uvjeti za raspisivanje dvaju državnih referenduma.

Istaknuo je da apsolutno nikakav dokument vezan za dvije referendumske inicijative nije uništen.

Video - Miro Bulj i Gordan Jandroković u Saboru

usporedila
Ella Dvornik objavila koliko zarađuju YouTuberi u Hrvatskoj: 'Pa kažu da nađeš pravi posao'
PBZ CROATIA OSIGURANJE
NIKA ISTRAŽUJE
Jesu li uplate u obvezni mirovinski fond moja imovina?
  • dirižabl:

    Ovaj Bulj je u vojnoj mirovini od 32, hoću ja napokon saznati zbog čega

  • korektor1619:

    Bulja treba vratiti da do kraja nauči šivati gaće, jer jedino to je počeo učiti i ni to nije svladao. Jadno je da ovakvi polupismeni šivaći gaća sramote Hrvatski sabor.

  • Deleted user:

    Sad će Bulj imati dva dana vremena "za služiti narodu" - jasno, za cijepanje drva i to kao panj!