Naslovnica Vijesti Hrvatska

Mirko Smoljić novi dekan vukovarskog veleučilišta

Smoljić je prije desetak godina sudjelovao u osnivanju vukovarskog veleučilišta, a u njegovoj biografiji stoji i kako je bio savjetnik tri ministra znanosti i obrazovanja
12. lipnja 2015. u 15:21 0 komentara 1380 prikaza
Mirko Smoljić
Foto: Branimir Bradarić

Odlukom Upravnog vijeća za novoga dekana vukovarskog veleučilišta Lavoslav Ružička izabran je Mirko Smoljić iz Zagreba. On je za suparnicu imao dosadašnju vd. dekanice Sandru Mrvicu Mađarac koja je tu dužnost obnašala zadnjih godinu i pol dana.

Smoljić je prije desetak godina sudjelovao u osnivanju vukovarskog veleučilišta, a u njegovoj biografiji stoji i kako je bio savjetnik tri ministra znanosti i obrazovanja. Govoreći o planovima za dalji razvoj veleučilišta Smoljić je najavio razgovore o uvođenje novih studijskih programa, konačno uvođenje specijalističkog studija iz fizioterapije o kojem se već nekoliko godina govori ali i suradnji sa Sveučilištem u Osijeku, mogućnosti korištenja EU fondova, izgradnji studentskog centra…

– Hrvatska je jaka koliko su jaka njena rubna područja. Vukovarsko veleučilište ima veliki značaj za razvoj Vukovarsko-srijemske županije, rekao je Smoljić koji je prije tri godine doktorirao u Novom Sadu na temu Poslovno obavještajna djelatnost u suzbijanju kaznenih djela korupcije i organiziranog kriminaliteta. Radio je do sada i kao profesor kaznenoga i kazneno - procesnog prava, vojnog i policijsko - vojnog prava te upravno - postupovnog prava.

>>Prelog živio kao asket, Ružička volio novac i žene

>>Smijenjena dekanica vukovarskog Veleučilišta: Ovo je politička smjena

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.