Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje za ubojstvo

Marić: Drogu sam zalio ogromnim količinama alkohola. Tužiteljstvo: Nemoguće

Mirko Marić
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/3
16.02.2018.
u 16:06

- Ja se bavim pjevanjem pa me zanima je li moguće da je način na koji dišem mogao utjecati da alkometar pokaže nulu? - pitao je Marić vještaka, koji je odgovorio niječno

Koliko je alkohola u krvi imao Mirko Marić, kada je lani u svibnju ubio Stipana Ivića, ispalivši u njega pet hitaca pred zagrebačkim klubom Element, toksikološkim vještačenjem nije bilo moguće utvrditi. Kazao je to Zdravko Kovačić, vještak toksikolog u nastavku suđenja Mariću na zagrebačkom Županijskom sudu. Osim na alkohol, Marić je 9. svibnja 2017. bio testiran i na droge te je bio pozitivan na kokain, THC i benzodiazepin. Test je pokazao da je uzimao kokain i marihuanu jer se kokain u urinu može detektirati dva do četiri dana od posljednje konzumacije, a THC od dva do 11 tjedana.

Marić je tvrdio da je sve to zalio i ogromnim količinama alkohola, no tužiteljstvo tvrdi da je to nemoguće. Razlog takvom stavu tužiteljstva je što je Mariću, 11 sati nakon Ivićeva ubojstva u izdahu utvrđena koncentracija od nula promila alkohola. Da je popio sve što je naveo u obrani alkometar bi pokazivao količinu od 3,34 promila.

- Ja se bavim pjevanjem pa me zanima je li moguće da je način na koji dišem mogao utjecati da alkometar pokaže nulu? - pitao je Marić vještaka.

- Ne - odgovorio je vještak.

Mirko Marić
1/7

Marić boluje od dijabetesa tipa 1 pa je njegova branitelja Velimira Došena zanimalo je li osoba s vrijednošću šećera u krvi 13,7 razdražena, uzbuđena, dekoncentrirana...

- Ta vrijednost šećera ne utječe značajno na ponašanje čovjeka - odgovorio je medicinski vještak Vladimir Gašparović. Došen je tom iskazu prigovorio, navevši kako smatra da bi dijabetolog puno bolje objasnio optuženikovu bolest te je li ona i kako utjecala na njegovo psihičko stanje u vrijeme počinjenja djela.

Na raspravi se nije pojavio svjedok Ivko Marić, čiji je nedolazak ispričala njegova supruga, koja je malo prije početka rasprave nazvala sutkinju kazavši da joj je suprug bolestan te da će naknadno dostaviti medicinsku dokumentaciju. No Ivko Marić se već tri puta nije pojavio na sudu, pa ako ne dođe na ročište 5. ožujka, mogla bi ga dovesti policija.

Komentara 7

DU
Deleted user
16:57 16.02.2018.

Visoka razina šećera u krvi ne izaziva pomutnju u glavi. Pogotovo ne ona koja je 13,7 mmol. A hipoglikemija izaziva razne nuspojave, Al tad sigurno nebi imao snage nekoga upucati. Razdraživost, nervoza, glad, umor, slabost, dekoncentriranost, neuračunjljivost se izaziva jedino kad je jako (JAKO) nizak šećer... Čovječe, nemoj se izvlačiti na dijabetes. Sramotiš ostale koji ga imaju...

TH
than
16:40 16.02.2018.

O na sto se sve nece pozivati da bi mu se zmanjila kazna zbog neuracunljivosti. Mada nakon sinkope je kod nas sve moguce pa cak i da dijabetes utjece na uracunljivost.

DU
Deleted user
16:37 16.02.2018.

neko mu je stavio drogu u heroin ili mu je rendovo pečurke u hašiš...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije