Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 176
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UBOJSTVO STIPANA IVIĆA

Marić ne poriče ubojstvo, a obranu će iznijeti na kraju postupka

Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/3
14.12.2017.
u 15:47

Prema optužnici, Marić je 7. svibnja u 2.53 pred klubom Element u zagrebačkom naselju Španskom pucao u Ivića.

- Moj klijent od početka ne priče djelo za koje ga se tereti. U obrani koju će  iznijeti na kraju, detaljno će objasniti zašto je to učinio. On boluje od  dijabetesa tipa 1, a tri mjeseca prije ubojstva šećer mu je bio na 9,1.

Dijabetes je u mnogome utjecao na njegovo psihičko stanje pa i na njegovu ubrojivost. Smatram da je tijekom kombiniranog   toksikološko - psihijatrijsko - psihologijskog vještačenja napravljen propust. Vještaci su trebali utvrditi u kojoj je mjeri šećer utjecao na njegovo psihičko stanje jer je uzimao i alkohol i drogu. Tijekom postupka ukazat ćemo na mnogobrojne olakotne okolnosti koje će donijeti do blaže kazne u ovom postupku - rekao je u uvodnom govoru Velimir Došen, branitelj Mirka Marića, kojem je na zagrebačkom Županijskom sudu počelo suđenje zbog ubojstva Stipana Ivića.

Prema optužnici, Marić je 7. svibnja u 2.53 pred klubom Element u zagrebačkom naselju Španskom pucao u Ivića. Prethodno je satima na kiši čekao da se Ivić pojavi, a kada se ovaj dovezao na parking, Marić je prišao vozilu te je u Ivića ispalio nekoliko hitaca.

Nakon toga je pobjegao te se sljedeći dan predao policiji. Od zadobivenih ozljeda Ivić je 15. svibnja preminuo, a motiv ubojstva navodno je Marićev strah od Ivića, koji mu je kako je tvrdio Marić prijetio.

Komentara 2

Avatar Tito Svetinja
Tito Svetinja
09:24 18.12.2017.

Mislim da je to jedan nevini,fini i uglađeni zagrebački gospon.Recimo,nešto kao šnel fotograf Fulir.

DU
Deleted user
15:58 14.12.2017.

Možda bi mu olakotna okolnost bila i neka loša kritika turbofolk pjevačkog opusa !!!????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije