Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI MINISTAR

Mirando Mrsić nakon četiri godine vraćen u SDP

Zagreb: Kandidat za gradonačelnika Mirando Mrsić predstavio program "Zagreb u sigurnim rukama"
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/5
12.04.2022.
u 13:44

Razgovori o povratku Mrsića u SDP počeli su još krajem prošle godine, a njegov povratak bila je i želja novog šefa zagrebačkog SDP-a Viktora Gotovca s kojim će Mrsić tek dogovoriti koje bi nove aktivnosti u stranci mogao preuzeti sada nakon povratka

Bivši ministar rada u Vladi Zorana Milanovića Mirando Mrsić opet je član SDP-a. Na jučer održanoj sjednici Statutarne komisije Mrsiću je ponovno odobreno učlanjenje u SDP, a iz kojega ga je prije sada već više od četiri godine izbacio Glavni odbor stranke na traženje tadašnjeg vodstva na čelu sa predsjednikom SDP-a Davorom Bernardićem. I iako je tadašnje vodstvo SDP-a izbacivanje pravdalo time što Mrsić nije iz saborske procedure htio povući svoj prijedlog Zakona o doprinosima, činjenica je da je iz stranke isključen jer je bio najžešći kritičar tada aktualnog vodstva SDP-a, a posebice Bernardića čiju su smjenu, ubrzo nakon Mrsićeva isključenja iz SDP-a, krenuli tražiti brojni vodeći članovi stranke.

Čak su se prikupljali i potpisi za peticiju protiv Davora Bernardića tražeći od njega da odstupi s liderske pozicije. Iste godine kada je Mrsić isključen iz stranke današnji predsjednik SDP-a Peđa Grbin, a tadašnji potpredsjednik stranke te trojica članova vodstva Siniša Hajdaš Dončić, Mihael Zmajlović i Vedran Babić su suspendirani.

Razgovori o povratku Mrsića u SDP počeli su još krajem prošle godine, a njegov povratak bila je i želja novog šefa zagrebačkog SDP-a Viktora Gotovca s kojim će Mrsić tek dogovoriti koje bi nove aktivnosti u stranci mogao preuzeti sada nakon povratka. Poznato je i da je Mrsić, nakon što je izbačen iz SDP-a, osnovao novu političku stranku Demokrati no krajem prošle godine dao je ostavku na mjesto predsjednika te stranke. Demokrati su izabrali novo vodstvo i nitko osim Mrsića neće s njime iz te političke opcije ulaziti u SDP.

Ključne riječi

Komentara 7

OP
Ocvali pupoljak
13:59 12.04.2022.

Je li hanuma platila dug prema državi HZZO , 14 milijuna kuna? Ajde novinari istražite pa nam javite. Zanima nas jer je to novac poreznih obveznika. Odgovor možete staviti na naslovnicu.

MA
Marko1337
16:51 12.04.2022.

A kamo će miralem nego među ograničene i štetočine kao što je i sam.

ŹI
ŹIVAC
14:20 12.04.2022.

Spas u zadnji čas!😀

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije