Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILIJUNAŠ

Mira Bičanić postala prva milijunašica!

16.06.2003.
u 00:00

U odgovoru na najvrednije pitanje, profesorici Miri pomogla je - publika

Iz četvrtog pokušaja osvojen je prvi milijun kuna! U večernjim satima u subotu u snimanju emisije "Tko želi biti milijunaš", to je za rukom pošlo 31-godišnjoj Miri B. iz Virovitice. Sretnoj je Miri publika pomogla u osvajanju najvećeg iznosa u popularnom domaćem kvizu jer je taj džoker uspjela sačuvati sve do kraja. Sandra Antolić, bio je odgovor na 15. pitanje - "Koja se TV novinarka bavi maratonom?" - i upravo ju je taj odgovor učinio prvom hrvatskom milijunašicom.

Jučer je cijela Virovitica brujila o tomu, a već u prvom kafiću mladići i djevojke rekli su nam da poznaju novopečenu milijunašicu. Mira je profesorica hrvatskoga jezika u strukovnoj školi u Pitomači. Vrijedna, skromna i načitana, ali isto tako i vrlo komunikativna osoba, kažu oni koji je poznaju. Dodaju i da voli roštiljati na Dravi te da obožava svoju tigrastu mačku Mili.

- Nakon rata i svega što se dogodilo, vrijeme je napokon i za nešto lijepo u Virovitici. Naša sretna sugrađanka prva je lasta koja navješćuje bolje dane ovome gradu - izjavio je gradonačelnik dipl. ing. Ivica Kirin. I on je zajedno s građanima jučer podijelio radost vrijednog dobitka, naglašavajući kako se na kraju ove školske godine pokazalo da je Virovitica po znanju i uspjesima u samom vrhu Hrvatske, te da je za potpuni uspjeh ponekad potrebno i malo sreće.

- Divna mlada dama iz Virovitice osvojila je milijun kuna. Cijela ekipa "Milijunaša" i HRT-a presretna je što je to nekome, napokon uspjelo. Bit će to odličan završetak tekuće sezone, ali i još veći izazov svim gledateljima da nastave pratiti nove epizode kviza u 10. mjesecu - rekao je Mario Sedmak, urednik redakcije Kontakt-programa.

Naravno, ponosna vlasnica milijuna ne smije odavati kako je proteklo snimanje "Milijunaša" jer se ugovorom obvezala na šutnju, a u protivnom postoji mogućnost da izgubi novac. Ona će svoju priču iznijeti tek za dva tjedna, nakon što se emitira povijesna emisija.

- Do kraja ove sezone "Milijunaša" ostale su nam još četiri emisije, no ne znamo točno u kojem terminu ćemo emitirati ovu u kojoj je Mira osvojila milijun kuna - rekao je Sedmak, pozvavši sve gledatelje da pozorno prate sljedeće emisije, kako bi "otkrili" pobjednicu.

Hrvatski milijun "pao" je u četvrtom pokušaju nakon što to nije uspjelo Damiru Pahiću iz Siska i Nataši Tomanović iz Zagreba koji su odustali od odgovora na 15. pitanje, osvojivši pola milijuna kuna, te Zadraninu Kreši Liliću koji je dao pogrešan odgovor, zaradivši tako 32 tisuće kuna.

Najpopularnija domaća emisija počela se emitirati u ožujku 2002. godine, lansiravši Tarika Filipovića u veliku voditeljsku zvijezdu. Trenutno se prikazuje u čak 75 zemalja diljem svijeta i jedini je europski TV proizvod koji je prodan u Americi i Japanu.

Dragan Šantoši i Zoran Šabić

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije