Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAD ISTEKNE MANDAT

MIP odbio zahtjev za ukidanjem zastupničkog imuniteta Nikoli Grmoji

Nikola Grmoja, MOST
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
24.09.2020.
u 17:25

Predsjednik MIP-a pojasnio je na sjednici kako je i dosadašnja praksa bila da povjerenstvo ne daje suglasnost na ukidanje zastupničkog imuniteta već se predlaže da se postupak nastavi kada tuženiku istekne mandat.

Saborsko Mandatno- imunitetno povjerenstvo (MIP) nije u četvrtak dalo suglasnost za ukidanje zastupničkog imuniteta zastupniku Mosta nezavisnih lista Nikoli Grmoji, na prijedlog zagrebačkog Općinskog suda, radi nastavka kaznenog postupka vezano uz tužbu Ranka Ostojića (SDP) za klevetu.

Predsjednik MIP-a Robert Jankovics pojasnio je na sjednici kako je i dosadašnja praksa bila da u slučaju privatnih tužbi povjerenstvo ne daje suglasnost na ukidanje zastupničkog imuniteta već se tužitelju predlaže da se postupak nastavi kada tuženiku istekne mandat.

Komentara 5

DU
Deleted user
17:59 24.09.2020.

Zašto bi zastupnici trebali imati imunitet to bi trebalo ukinuti pogotovo kad je riječ o klevetama.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije