Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

MIP odbacio zahtjeve za skidanje imuniteta Sinčiću, Sauchi, Orepiću i Madjeru

Sinčića i Madjera tužilo se za klevetu, kod Orepića je riječ o postupku koji se protiv njega počeo voditi dok nije bio saborski zastupnik, a koji se ne može nastaviti dok ga štiti imunitet
20. rujna 2018. u 11:07 1 komentara 167 prikaza

Mandatno-imunitetno povjerenstvo odbilo je četiri zahtjeva za vođenje kaznenog postupka, odnosno skidanje imuniteta Ivanu Viliboru Sinčiću iz Živog zida, nezavisnom Tomislavu Sauchi, HSS-ovom Mladenu Madjeru te nezavisnom Vlahi Orepiću. Budući da je riječ o privatnim tužbama, predsjednik MIP-a Žarko Tušek rekao je da postupe sukladno dosadašnjoj praksi i sve zahtjeve odbiju.

Saucha s odvjetnicima dolazi na Županijski sud na sjednicu Optužnog vijeća NADOPUNA ISTRAGE Optužnica protiv Tomislava Sauche ponovno nije potvrđena

Tomislava Sauchu tužila je izvršna direktorica Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka Marija Hrebac za zlouporabu položaja, i to nakon što joj je DORH već odbacilo istu tužbu. Sad u privatnom tužbom želi Sauchu optužiti za krivotvorenje.

Naime, Saucha je kao predstojnik premijerovog kabineta morao napraviti popis dužnosnika koje imenuje Vlada, sukladno Zakonu o sprečavanju sukoba interesa. U popis je uvrštena i njena funkcija, no ona drži da ne podliježe spomenutom zakonu, što se vidi i iz rješenja postupka koji se protiv nje vodio pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa.

Ivan Vilibor Sinčić i Ivan Pernar živi zid 'Mirovinskom reformom ide se na najslabije - građane i umirovljenike'

Sinčića i Madjera tužilo se za klevetu, kod Orepića je riječ o postupku koji se protiv njega počeo voditi dok nije bio saborski zastupnik, a koji se ne može nastaviti dok ga štiti imunitet.

>> Pogledajte intervju s Bojanom Glavaševićem i razlozima njegove ostavke

VELIKA TUGA
Preminuo Damir iz ŽNV: Bio je samohrani otac koji je prije 14 godina postao udovac
Konzum
NOVO NORMALNO
Mijenjanje navika? Kako je nemoguće postalo moguće
  • rightside:

    ovo se zove klanje krave radi jednog hamburgera,,)))