Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Miodrag Demo:

'Milijan Brkić je operativan, čovjek koji taj posao zna'

Miodrag Demo
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
10.03.2016.
u 14:44

O preporuci EK: EU predlaže, ali Europa nije bila u ratu, Hrvatska je bila u ratu

Saborski zastupnik BM 365 i predsjednik saborskog Odbor za ratne veterane Miodrag Demo ne slaže se sa smanjenjem proračunskih sredstava za Ministarstvo branitelja od 56 milijuna kuna.

- Materijalna prava ne možete tako lako ukinuti jer ona su stečena i ona traju, morate mijenjati zakon, a to se dogoditi neće dok sam ja predsjednik Odbora za veterane. Jedino može ići u administrativnom dijelu smanjivanja troškova, ali u ovome ne. 56 milijuna kuna je prijedlog i mislim da ćemo mi to zaustaviti, da to ne može ići kroz saborski Odbor za veterane, to neće proći – jasan je Demo koji naglašava kako "u prava hrvatskih branitelja neće dirati nitko". Za ponedjeljak je, dodaje, sazvao sjednicu Odbora za ratne veterane na temu proračuna, gdje će "pokušati zaustaviti smanjenje". Osvrnuo se i na preporuku Europske komisije da se naknade i mirovine braniteljima usklade s imovinskim cenzusom.

- EU predlaže, ali Europa nije bila u ratu, Hrvatska je bila u ratu, prema tome, dajte tim ljudima da dostojno žive u ovoj državi za koju su malo zaslužni. Njihovo zdravstveno stanje je dosta pogoršano i mislim da bi trebalo biti osjećaja prema tim ljudima, mada i među nama ima jedna dio koje trebamo odstraniti, jedan dio lošeg tkiva, ali to ćemo napraviti, ja se nadam, s novim zakonom – komentira Demo.

Osvrnuo se i na činjenicu da Hrvatska već više od mjesec i pol dana nema ministra branitelja.

- Ja inzistiram na tome da se imenuje ministra hrvatskih branitelja, što se mene tiče, ja očekujem od premijera da mi žurno pošalje prijedlog na Odbor za veterane i ovim putem apeliram još zadnji puta da mi pošalje prijedlog čovjeka, a mislim da je to Milijan Brkić koji treba doći i preuzeti taj resor jer čovjek je operativan, čovjek je sposoban za taj dio posla i čovjek kojeg poznam 23 godine, čovjek koji taj posao zna – kaže Demo koji "odgovorno" tvrdi da ni jedan kandidat za ministra osim Brkića neće dobiti dovoljno ruku u Saboru za imenovanje. Čudi ga da se kao kandidat za ministra pojavio i Đuro Glogoški, pogotovo jer je, tvrdi bilo vremena za kandidaturu i "natječaj je završio".

>> Orešković: Najkasnije do početka idućeg tjedna imat ćemo ministra branitelja

Komentara 12

KA
KaNiDora
14:49 10.03.2016.

ovo je oreškovićev cirkus, ministra daje DK prema izborima a ne tražiti ministra na njuskalo.hr

Avatar istovari
istovari
14:46 10.03.2016.

Zna posao?! Ako si mislio na copy/paste "uradak" i tu je zglajzao!

IV
ivicaplivelic
15:09 10.03.2016.

Sto sam kupio skolu za vozaca kad sam mogao biti doktor i onda ministar, krivu poruku saljete mladima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije