Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Potvrdio premijer

Orešković: Najkasnije do početka idućeg tjedna imat ćemo ministra branitelja

Prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko, premijer Tihomir Orešković i potpredsjednik Vlade Božo Petrov
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
09.03.2016.
u 17:23

Vukovarski branitelji prenijeli su premijeru želju za izborom Branka Borkovića, zagrebačke udovice kandidirale su Stjepana Šterca

Premijer Tihomir Orešković nastavlja potragu za ministrom branitelja. Nakon što su proteklog petka Banskim dvorima prodefilirale krovne udruge na državnoj razini, premijer je  ugostio i drugu skupinu braniteljskih i stradalničkih udruga, a za isti stol s braniteljima ponovno su sjela dvojica potpredsjednika, Tomislav Karamarko i Božo Petrov. Stigli su predstavnici gardijskih brigada poput Bože Zadre i Roberta Puje, Vojne policije i HOS-a, udovice i djeca poginulih branitelja. Premijer se prilikom rukovanja posebno zaustavio pozdraviti dr. Vesnu Bosanac, heroinu iz vukovarske bolnice, koja mu je darovala nekoliko monografija.

– Imao sam prilike saslušati probleme branitelja i primio jasnu poruku da ministra branitelja treba izabrati što prije, kako bismo što se prije posvetili rješavanju nagomilanih problema – kazao je premijer Orešković nakon sastanka. 

U ime branitelja, obratio se Tomo Medved, predsjednik udruge veterana 1. gardijske brigade Tigrovi. Potvrdio je novinarima da se dan prije sastao s Milijanom Brkićem, da su imali konstruktivan i otvoren sastanak te da će se ovih dana naći s drugim kandidatima za mjesto ministra branitelja. No, ne sa svima, napomenuo je. Brkića je pritom nazvao domoljubom koji ima podršku svoje populacije, što uvažava. 

– Važno je, pored ministra, dobro odabrati i zamjenika i pomoćnika. Premijeru smo iznijeli prijedlog za žurnim rješavanjem najvažnijih pitanja, a to su izrada novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja, zdravstveni problemi, ali prvi je preduvjet za to imenovanje ministra branitelja s kojim će udruge uspostaviti dijalog – kazao je general Medved. Vukovarski branitelji prenijeli su premijeru želju za izborom Branka Borkovića, zagrebačke udovice kandidirale su Stjepana Šterca, kojeg se spominjalo kao ključnu osobu u ministarstvu obitelji, useljeništva i demografskog razvoja koje nikada nije zaživjelo. Udruga ATJ Lučko, Visia Croatica i braniteljske udruge brodsko-posavske županije nominirale su Vladu Marića, javnosti poznatog kao negdašnjeg predsjednika Savjeta za ratne veterane i člana Državnog povjereništva za vojna odlikovanja koji je tadašnjem predsjedniku Ivi Josipović podnio ostavku na sve dužnosti zbog neslaganja s njegovom politikom. 

Premijer Tihomir Orešković najavio je imenovanje ministra branitelja "do petka, najkasnije idućeg tjedna", što znači da se politička trakavica, usprkos silnim pritiscima iz redova političkih partnera i braniteljske zajednice, nastavlja.

>>Udruga udovica hrvatskih branitelja kandidirala Stjepana Šterca za ministra branitelja

>>Dilber i Đakić: Brkić je najbolji kandidat za ministra branitelja

Komentara 79

BH
bijela_hrvatska
16:57 09.03.2016.

Da, takvu izjavu smo čuli i prije nekoliko tjedana... papa Franjo...

Avatar Frano1
Frano1
16:52 09.03.2016.

Smatram da je dobro što se Hrvatska riješila KP i Muljančeta ali stvarno mi već počinjete ići na živce. Možete li vi i jednu odluku donijeti a da o tome ne raspravljate mjesec ili dva?

Avatar Štilcovana_Katabolcna
Štilcovana_Katabolcna
16:52 09.03.2016.

Daj, dojadio si i Bogu i ljudima s tim idući tjedan. Odluči se već jednom ili idi doma.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije