Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVORIO PUPOVCU

Milijan Brkić: Nisam nikoga tjerao, posebno ne zato što je Srbin

Milijan Brkić
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
10.03.2016.
u 08:18

"To ne bih mogao napraviti niti zbog onih, više od 250 poginulih hrvatskih branitelja pripadnika srpske nacionalne manjine te mojih prijatelja Srba"

Glavni tajnik HDZ-a i kandidat za ministra branitelja Milijan Brkić reagirao je na izjave predsjednika SNV-a Milorada Pupovca.

U objavi na Facebooku podsjetio je što je odgovorio na novinarsko pitanje o tome zašto Pupovac optužuje HDZ za govor mržnje i porast nasilja prema Srbima.

– Odgovorio sam kako imam puno prijatelja Srba koji vole domovinu Hrvatsku i od njih nikad nisam čuo to što gospodin Pupovac govori, tako da ne znam o čemu on priča. Ja osobno nikog ne mrzim, a otkud njemu taj termin „mržnja“, nije mi jasno – objavio je Brkić.

Potvrdio je da je rekao da Pupovac, ako je ugrožen, ode tamo gdje neće biti ugrožen. Dodao je da nitko u Hrvatskoj ne smije biti ugrožen zbog svog nacionalnog ili bilo kojeg drugog opredjeljenja, ali da oni "koji nacionalnu pripadnost koriste za promicanje svojih političkih i materijalnih interesa, tzv. etnobiznismeni, moraju konačno shvatiti da nemaju monopol na srpstvo i da ne mogu govoriti u ime svih hrvatskih građana srpske nacionalnosti".

– Milorad Pupovac nikada nije dijelio niti sada dijeli sudbinu hrvatskih građana bez obzira na to jesu li hrvatske ili srpske nacionalnosti. Nije ga briga za njihovo teško materijalno i uopće društveno stanje. Naprotiv, on živi u iluzijama jugoslavenštine koja se hrani "proizvodnjom" međunacionalnih sukoba, nekada nižeg, a nekada višeg intenziteta, što sve više prepoznaju i građani srpske nacionalnosti u Hrvatskoj. Dakle, nikome nisam rekao da „ide iz Hrvatske“ kao što to insinuiraju pojedini mediji danas. Nisam nikoga tjerao, posebno ne zato što je Srbin. To ne bih mogao napraviti niti zbog onih, njih više od 250, poginulih hrvatskih branitelja pripadnika srpske nacionalne manjine te mojih prijatelja Srba i pripadnika drugih nacionalnih manjina koji su zajedno sa mnom sudjelovali u obrani i oslobađanju zajedničke nam DOMOVINE HRVATSKE !!!– poručio je Brkić.

[ ŠTO SAM STVARNO REKAO O UGROŽENOSTI "ETNOBIZNISMENA" ]Kako dio medija želi neistinito i zlonamjerno prikazati moju...

Posted by Milijan Brkić on 9. ožujka 2016

 

>> 'Neprimjereno je držati lekcije o tome kako se građanin treba ponašati'

>> Radin osudio izjavu Milijana Brkića: 'Ne može se ništa gore reći pripadniku nacionalne manjine od toga'

Komentara 132

NE
neos
08:40 10.03.2016.

Vrijeme namrgođenih srba u Hrvatskoj, čiji je apologeta Pupovac, čovjek bez osmijeha, je prošlost. Vrijeme nasmijanih, veselih, raspoloženih pripadnika Srpske manjine u Hrvatskoj, koji dijele svoju svakodnevicu sa svima nama koji živimo i radimo Zajedno je pred nama. Mir s vama !

Avatar Domaće je bolje
Domaće je bolje
08:40 10.03.2016.

Kratko,jasno i britko.Pupovac ako ne razumiš poslušaj ovo više puta,korisno je.Ovo je Hrvatska država koja te poštuje onoliko koliko je ti poštuješ,pravdu ne traši u susjedstvu jer ćeš po povratku više biti omražen.

DU
Deleted user
08:27 10.03.2016.

Sto god da si mi rekao on bi o toga radio cirkus...jer mu je to jedino cilj. Nikako ne i bolji zivot u Hr...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije