Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 28
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Širimo optimizam

Ministrica Žalac: Kritike predsjednice na račun Vlade su neprihvatljive

Foto: Dubravka Petrić/Pixsell
1/7
02.06.2018.
u 13:54

Naravno da bi predsjednica trebala biti uz Vladu u kontekstu mjera koje smo zacrtali, posebno kada govorimo o području Slavonije, Baranje i Srijema, istaknula je ministrica.

Drugi dan svoga boravka u Osijeku, gdje je privremeno izmjestila ured, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović bila je gošća na svečanoj skupštini Osječko-baranjske županije, povodom Dana županije.

U ulozi izaslanice premijera Andreja Plenkovića, na sjednicu je stigla, pak, Gabrijela Žalac i za govornicom, osvrnuvši se na burna zbivanja posljednjih dana, stala u obranu Vlade RH.

- Svi moramo biti svjesni da se gospodarski oporavak ne događa sam od sebe i preko noći. Potrebno je ostvariti odgovarajuće uvjete, koje, dakako, ne stvaraju političke elite, već one kategorije političara koje su spremne služiti, a ne biti služene. Hrvatska Vlada na čelu s premijerom Plenkovićem čvrsta je i odlučna u vođenju Hrvatske, osiguravanju stabilnosti zemlje, društva, gospodarstva, i spremno odgovara na sve izazove, pa i na pokušaje destabilizacije Vlade i državnih institucija. Spremna je konkretnim, mjerljivim i vidljivim rezultatima odgovoriti na sve politikantske interese onih kojima opće dobro i rješavanje poteškoća naših sugrađana uopće nisu od interesa. Moram se osvrnuti na pesimizam koji se trenutno događa, isprazni populizam i demagogiju, odgovaramo nastavkom provedbe strukturnih reformi, jačanjem gospodarstva, povećanjem zaposlenosti – istaknula je ministrica Žalac.

Na kasniji upit novinara na koga je konkretno pri tim kritikama mislila, odgovorila je:

- Mislila sam na sve one koji upravo hodaju po Hrvatskoj i razgovaraju na temu koju smatram iznimno neprihvatljivom, posebice u kontekstu kada svi zajedno trebamo raditi i usmjeriti napore da našim ljudima bude bolje. Treba širiti optimizam, a ne pesimizam – rekla. Na dodatni upit misli li da predsjednica širi pesimizam, kazala je:

- Ne bih tako rekla da predsjednica širi pesimizam, ali kritike koje je uputila Vladi nama su neprihvatljive. Naš posao je konkretan i očekujem da tako bude na svim razinama vlasti – poručila je ministrica. Iznenadila ju je, priznala je, podrška predsjednice Mostu.

- Ne znam zašto je tome tako i ja isto očekujem otvoreni dijalog. Naravno da bi predsjednica trebala biti uz Vladu u kontekstu mjera koje smo zacrtali, posebno kada govorimo o području Slavonije, Baranje i Srijema. Najlakše je kritizirati, ali mene zanima ono konkretno – zaključila je.

Izjavila je u subotu i kako Vlada RH želi vratiti optimizam Hrvatskoj te da su lani "prvi put od neovisnosti postigli proračunski višak opće države i uprihodili više nego što su potrošili, i to 2,75 milijardi kuna".

- Smanjili smo poreze na 2,5 milijarde kuna, podigli minimalnu plaću za 10 posto te je ona porasla za 375 kuna u Hrvatskoj. U Hrvatskoj se tjedno otvara 1150 novih radnih mjesta. Rješavamo najsloženije probleme koji su se gomilali godinama – navela je.

 

Komentara 42

Avatar sindarela
sindarela
10:22 03.06.2018.

Vozi ženska na dva kolosijeka il' kak kaže naš narod sjedi gospa na dvije stolice ali dosta je nama tvojih praznih obećanja i laži tvojih milih osmijeha od uha do uha

BM
branko.mihalic1
22:31 02.06.2018.

tebe nebi poslao po burek na plac kolko si sposobna ko i svi ministri uništavati zemlju sa svojim pohlepom samo sebi i sebi i sad polako dolazimo do kraja puta uzas ko nam zemlju vodi i oni koji su ih birali

AN
antonelić
16:27 02.06.2018.

gabrijela srčano brani sjajne uspjehe hrske vlade : natukli su javni dug na 310 milijardi kunjara ( uz 0 investicija ) , povećali su industrijsku proizvodnju na onu iz 1988.g ( uskoro kao 1989.g. ) , zaposlili su masovno hrsku mladež u irskoj i ljemačkoj , spasili su lješinarske fondove itd... a rezultate vidi i obični hrvat : od dolaska na vlast anemija je natukao 10 kila , a gabica bogme i 15 kila ... vidi se da se radi ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije