Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministrica Divjak u spotu s ministrima iz cijelog svijeta, evo što je poručila

Ministrica Divjak u video spotu s ministrima iz cijelog svijeta
31. siječnja 2018. u 11:15 0 komentara 345 prikaza
Blaženka Divjak u spotu
Foto: Screenshot

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak sudjelovala je nakon predavanja održanog na Svjetskom obrazovnom forumu u Londonu u snimanju video spota o obrazovnim trendovima s ministrima obrazovanja iz 14 zemalja, izvijestili su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Blaženka Divjak Blaženka Divjak Afera u SC-u prijavljena DORH-u: Treba istražiti gdje su nestali novci i kolačići

Osim ministara u službenom video spotu sudjeluje i direktor Odjela za obrazovanje te posebni savjetnik za obrazovnu politiku glavnog tajnika Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) Andreas Schleicher.

Schleicher je upozorio na sve veći jaz između zahtjeva društva i gospodarstva u odnosu na obrazovanje koje je bilo dominantno desetljećima.

"Ono što je desetljećima bilo dominantno u obrazovanju, gubi na relevantnosti dok istovremeno znanja i vještine 21. stoljeća - da istodobno budete sposobnost misliti i kao znanstvenici i kao filozofi,  a da istovremeno imate razvijene socijalne i emocionalne vještine, radite s ljudima koji su različiti od vas, koji razmišljaju drugačije", rekao je Schleicher.

Ministrica Divjak, koja je na svjetskom obrazovnom skupu u Londonu govorila na panel raspravi posvećenoj kurikulumima u području računalstva, podsjetila je na riječi američkoga pedagoga Johna Deweya da obrazovanje nije samo priprema za život - ono je sam život.

"Vjerujem u to i zato bismo mladim ljudima trebali dati priliku za međusobno druženje i suradnju. Isto to imamo na radnom mjestu, ali i tijekom cijelog života, to ih trebamo naučiti", istaknula je u video spotu ministrica Divjak.

U video spotu uz ministre iz 14 zemalja diljem svijeta - od Argentine, Nigerije i Gane do Egipta i Slovenije, sudjeluju i predstavnici svjetskih tvrtki i institucija  vezanih uz obrazovni sektor. Svjetski obrazovni forum (Education World Forum) održan je od 22. do 24. siječnja na temu "Priprema studenata za uspjeh: razmišljanje, rad, dobrobit i učenje".

Blaženka Divjak u spotu
1 / 7
Blaženka Divjak
Milan Bandić ODGOVOR Bandić: Ne znam zakaj se Divjak upikala, mi smo za vjeronauk i informatiku Ivan Vrdoljak Vrdoljak u Osijeku "Štromar i Divjak odlično rade, nitko nema pravo, pa ni ja, to mijenjati" Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak Prvi put Divjak objavila rang listu 3400 dobitnika STEM-stipendija
OHR SAVJETNIK
Otkrijte imate li sivu mrenu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.