Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
više od 30 milijuna kuna

Ministrica Brnjac odlučila o sufinanciranju 77 projekata sportske infrastrukture

Split: Ministrica turizma Nikolina Brnjac dodijelila Eco zelene certifikate obiteljskim i malim hotelima
Miroslav Lelas/PIXSELL
28.06.2022.
u 14:36

Na Natječaj je ukupno prijavljen 261 projekt s ukupnom vrijednosti zatraženih sredstava od oko 320.000.000,00 kuna, a sredstva će biti dodijeljena 77 najbolje ocijenjenih projekata.

Na temelju Natječaja za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac donijela je odluku o sufinanciranju izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja 77 sportskih građevina u ukupnom iznosu od 30.597.213,02 kuna, priopćilo je Ministarstvo turizma i sporta. 

"Dostupnost sportske infrastrukture djeci, rekreativcima i profesionalnim sportašima u svim dijelovima Hrvatske jedan je od naših najvažnijih strateških ciljeva te smo ove godine izdvojili dosad najveći iznos sredstava za izgradnju i obnovu rekordnog broja sportskih projekata. Prepoznali smo i najveći izazov jedinica lokalne samouprave do 10.000 stanovnika, koje po analizi provedenoj u okviru izrade Nacionalnog programa športa imaju najmanju stopu ulaganja u sport, te smo uveli i novu programsku skupinu namijenjenu izgradnji vanjskih vježbališta na otvorenom u tim sredinama. U sklopu 77 projekata financirat će se 22 takvih projekata u vrijednosti većoj od tri milijuna kuna i na taj način u cijeloj Hrvatskoj potičemo građane na bavljenje sportom te pozitivno utječemo na loše pokazatelje bavljenja tjelesnom aktivnošću opće populacije“, istaknula je ministrica Brnjac te dodala kako je Vlada RH od 2018. godine sufinancirala projekte obnove ili izgradnje 93 sportska objekta u ukupnom iznosu od gotovo 46 milijuna kuna.

Na Natječaj je ukupno prijavljen 261 projekt s ukupnom vrijednosti zatraženih sredstava od oko 320.000.000,00 kuna, a sredstva će biti dodijeljena 77 najbolje ocijenjenih projekata. Natječajem se potiče promidžba sportskih vrijednosti i popularizacija sporta među građanima, unaprjeđenje sustava sporta te međunarodna sportska promocija Republike Hrvatske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije