Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marić o sukobu interesa:

'Sam sam platio karte za Svjetsko prvenstvo, ja se svojih prijatelja ne odričem'

Zdravko Marić
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/4
21.03.2019.
u 08:55

Ministar Zdravko Marić komentirao je slučaj karata za Svjetsko nogometno prvenstvo dodavši da nije u sukobu interesa i da mu karte nije kupio Josip Stojanović Jolly iako se s njim tamo družio

Ministrica Gabrijela Žalac našla se na udaru kritika nakon vijesti da joj je pred kućom parkiran skupi Mercedes koji nije prijavljen u imovinskoj kartici. Ministrica Žalac rekla je da automobil pripada njenim roditeljima, a vozilo je u vlasništvu tvrtke za najam vozila šibenskog poduzetnika Josipa Stojanovića Jollyja.

U intervjuu za Dnevnik Nove TV kazala je da sumnja da joj netko smješta. Žalac je rekla da ima dokaze i insinuacije. "Zasad ću ostati suzdržana", dodala je i nije htjela otkriti u koga sumnja. "Ja ne znam koga smetam, ali sada mi se obrisi kristaliziraju", kazala je Žalac na ponovljeno pitanje.

Žalac je pored novinara uoči sjednice Vlade prošla a da  nije ništa komentirala. Ostali ministri nisu željeli komentirati na koga misli Žalac kada kaže da joj smješta netko iz HDZ-a.

Ministar branitelja Tomo Medved kazao je da ne zna tko podmeće ministrici Gabrijeli Žalac.

"Ja mogu komentirati samo da ministrica Žalac odgovorno obavlja svoj posao, ne mogu ja ulaziti u to", kazao je Medved. 

"Ne znam tko bi to mogao biti, čuo sam što je rekla i očekujem da ćemo na stranačkim tijelima to raspraviti", rekao je ministar Oleg Butković.

"Ne znam tko joj podmeće", kazala je ministrica Murganić.

Nisam u sukobu interesa

Nakon što je poduzetnik Josip Stojanović Jolly izjavio kako je on stari prijatelj ministra financija Zdravka Marića, ministar Marić, koji je član Nadzornog odbora Hrvatske banke za obnovu i razvoju (HBOR), a od koje je Jolly dobio kredit za gradnju hotela, ustvrdio je uoči sjednice Vlade da je Jolly zahtjev za kredit u HBOR-u predao prije njegova mandata.

"Zahtjev za taj kredit podnesen je prije nego što sam ja postao ministar financija i došao na funkciju u Nadzorni odbor", rekao je Marić novinarima uoči sjednice Vlade.

"Svi moji prijatelji i poznanici dobro znaju, i zato ih i smatram pravim prijateljima, da od mene bilo kakve takve vrste usluga ne mogu tražiti", dodao je.

Istaknuo je kako je HBOR banka sa svojim tijelima i postupcima te da je kredit Stojanoviću odobren uz suglasnost Nadzornog odbora u prvoj polovici 2016. godine, no važno je da su sve procedure ispoštovane.

Marić je dodao da je Jolly nakon toga predao i zahtjev za privremenu otplatu kredita jer je dobio povoljnije uvjete od komercijalne banke.

"Jolly je platio i naknadu za prijevremeni otkup kredita," kazao je, a na novinarsko pitanje je li se izuzeo iz rasprave o odlučivanju o tom kreditu, Marić je rekao da u tom slučaju nije.

Marić: Sam sam platio ulaznice za Rusiju

Upitan je li u sukobu interesa s obzirom na to da je sa Stojanovićem išao na utakmicu nogometne reprezentacije u Rusiji, Marić je kazao da je sve račune platio sam te da ima neke izvode iz banke jer je neka plaćanja obavio izravno s agencijama.

Dodao je kako mu Stojanović nije podmirio nikakve druge troškove boravka u Rusiji.

"Razumijem da je vama sve ovo zanimljivo, ali ja se nikad niti jednog od svojih prijatelja nisam niti neću odreći", poručio je Marić.

Video: Ministrica Žalac o Mercedesu u njezinom dvorištu

 

Komentara 35

IS
istinaizlike
10:16 21.03.2019.

Opet niste uskladili priče? Jučer je na televiziji Jolly izjavio da je on kao sponzor reprezentacije imao pravo na dvije ulaznice i da je jednu dao Mariću. Sigurno postoji negdje snimka i lako je za provjeriti.

Avatar Mi ili Oni
Mi ili Oni
09:57 21.03.2019.

Iz proračuna otišlo drugovima u brodogradilišta 35 milijardi kn tijekom 25 godina, samo za vrijeme prošle vlade dano 8 milijardi jamstava. Početkom godine iz proračuna otišlo 3.5 milijarde kn samo za jamstva. Još 4 milijarde idu do kraja godine za jamstva. Lijepo su posloženi prioriteti u ovoj državi. Pljuc.

ST
stefj
09:14 21.03.2019.

Marić je popustio ove godine pod pritiscima i digao rashodovnu stranu proračuna za 10 milijardi, a i prestao je u javnosti pričati da i druga ministarstva trebaju provesti reforme. Ili je odustao ili je nemoguće nešto promijeniti u ovoj državi... Ako sada popusti i za Uljanik, onda znamo da je gotov, da su ga lijepo ukalupili ili marginalizirali, te da je postao uhljeb-servis. Na njegovom mjestu bih razmišljao o ostavci...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije