Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE SMJENU
Povratak na članak

Ministre, ovo je pranje mozga pod krinkom pranja zubića!

Vjernici su povrijeđeni jer je ministar izjavio da je za loše zdravstveno stanje djece kriv i vjeronauk, pa traže njegovu smjenu ili barem ispriku zbog te izjave

Komentari 333

FE
Felicijen
23:09 04.09.2012.

Ako popovi sudjeluju svojim programom u odgoju djece zajedno s ostalima, zašto onda i oni ne bi podnijeli dio krivice za eventualne promašaje u odgoju te djece ?!

VL
TH
than
23:10 04.09.2012.

E bas ce novi 'predmet' promijeniti situaciju. Da nisam pratio sto dijete jede (jer djeca u principu vole hranu bogatu pojacivacima okusa ) i nisam terao na pranje zubi bilo bi jedno veliko nista. Naucio iz gresaka vlastitih roditelja, nazalost.. Tako ce biti i od ovoga. Samo trpate djecu novim obvezama koje se mogu odraditi za sat-dva biologije recimo, a, ako zelis da im bude bolje (ako nemas vezu da se uhljebe) kada odrastu moras ih jednostavno opteretiti izvanskolskim aktivnostima (jezici, glazbena skola....).

VL
DU
Deleted user
23:21 04.09.2012.

Zdravsteni odgoj, vjerunauk, etika i slični "odgojni" predmeti koji su ovak i onak sadržani u programima drugih predmeta pune satnicu i oduzimaju prostor za veći broj sati hrvatskog jezika, fizike, kemije...U sustavu obrazovanja može biti mjesta za odgojne predmete koji nisu znanstveni, tj tjelesni, likovni, glazbeni, tehnički odgoj i šlus. Znanje i obrazovanje je primarni zadatak škole i na niskim je granama. Odgoj, uključujući kulturu ophođenja, zdravstvene navike i sl. treba biti utkano kako u kućni odgoj tako u rad svakog nastavnika. Svjetonazorski predmeti trebaju biti utkani u druge društvene predmete i ti INFORMATIVNO i neutralno. Onaj tko zaista vjeruje i živi katoličkim životom, bez brige, sasvmi, pouzdano, ako to želi i djecu će tako odgojiti i bez škole.

VL
MO
morales
23:37 04.09.2012.

Svaka čast na reakciji. Iz aviona je očito da je ovdje riječ o pranju mozga. Sjetite se kada je HDZ pokrenuo priču o uvođenju građanskog odgoja ili kako se već trebao zvati. Ponuđena su dva programa - jedan katolički i jedan homoseksualni. Roditelji su negdje s 90% poduprli prvi, zbog čega se odustalo od uvođenja predmeta. Naravno, da je rezultat bio obrnut odmah bi ga se uvelo. Sada ova bagra bez riječi i ikakve javne rasprave uvodi novi predmet koji promovira nastranosti za koje 90% roditelja nije htjelo da im djeca slušaju, a ovaj tu priča o higijeni?! Dajte, molim vas!

VL
CH
Charles
23:26 04.09.2012.

Katolička crkva ponovno rabi svoje standardne napadačke metode: Za ono što ona radi svakodnevno (ispiranje mozga), sada optužuje nekog drugog i to, opet u pravilu, ne izravno, već preko svojih instrumentaliziranih huškačkih tzv. kršćanskih udruga! To su njihovi trikovi koje smo već vidjeli nebrojeno puta, uvijek isti obrazac. A zar nije ispiranje mozga maltretiranje dječice, počevši već od vrtića (!!!) s budalaštinama o bogu i vragu, o raju o paklu, a sve u cilju da se djeci usadi strah u kosti i njihove krhke mozgove i da ih se tako trajno zarobi, da se od njih trajno načine intelektualni zombiji. Vrlo podlo! Hajde, sad obrišite ovaj komentar, da se mimozice kršćani ( zašto se ne nazivaju križčani?) ne bi uvrijedili.

VL
AN
ankicascreiber
23:35 04.09.2012.

klinci danas imaju ispiranje mozga vjeronaukom, mi smo imali ONO i DSZ, Marksizam i Teoriju i praksu socijalistickog samoupravljanja (TiPSS). sve je to ista stvar, i isti ljudi

VL
MO
morales
23:39 04.09.2012.

@ankia, Charles i slični Pričate gluposti. Vjeronauk NIJE obvezan predmet. Ovaj predmet trenutno je izborni jer je eksperimentalan, ali kako su najavljivali mogao bi postati obvezan. A tu leži sav problem prisilne indoktrinacije.

VL
MO
morales
23:42 04.09.2012.

Inače, ovaj ministar već ima toliko gafova, pogotovo imajući na umu osjetljivost ministarstva kojim upravlja, da bi u uređenoj vladi odavno ostao bez fotelje. Naravno, u ovakvoj garnituri može se ponašati tako bez problema.

VL
GO
google385
06:32 05.09.2012.

cacic i jovanovic su najveci promasaji ove vlade a i milanovic sve gori i gori u rasipanju novaca poreznih obaveznika a lijen do boli

VL
Avatar toxic alien
toxic alien
06:38 05.09.2012.

Sa ovakvim ministrom obrazovanja, roditeljima je veca briga kad im djeca odu u skolu nego kad zaglave u nekom klubu cijelu noc.

VL
OB
-obrisani-
07:27 05.09.2012.

Batina je iz raja izašla.

VL
TZ
tarantula-zg
07:40 05.09.2012.

ovaj D.Pavicic, a.k.a "Bog iz masine" ili Veliki Inkvizitor VL-a, svakom svojom kolumnom pokazuje koliko je neizmjerno tupav i blesav

VL
VE
vero
07:41 05.09.2012.

Ova sva gospoda od ministara bi trebala ponovno u školu i to prvi razred. Sve se započne bez reda, programa i sustavnosti, javnost je već zamorena raznim eksperimentima, pogotovo školstva koje je sve jadnije, kao i ministri koji dolaze.

VL
LA
Lavica7
07:41 05.09.2012.

da li su svecenici krivi? Natravno da su krivi. 20 godina odgajaju djecu po skolama s poraznim rezultatima. Nek se maknu iz skola pa ih nitko nece krivit. Nek paze koga pustaju u prve crkvene redove pa ih nitko necee prozivat za podrzavanje mafije. Nek se skuinu s drzavnog proracuna pa ce ljudima biti drazi. Nek stave na uvid Vatikanski sporazum da znamo STO je potpisano. U ovoj demoklraciji vlada pravi MRAK.

VL
OB
-obrisani-
07:46 05.09.2012.

Ne kažem da u vjeronauku nema i dobrih stvari, ali između ostalog djecu uči netoleranciji. To nikako nije dobro za duševno zdravlje.

VL
LA
larala
07:46 05.09.2012.

jovanovic krivi vjerunauk zbog nepranja zubica a, ne krivi sebe i ovu vladu koja je roditelje tih klinaca bacila na cestu i oduzela im zadnju kunu da kupe klincima kaladont.....jovanovicu pastu za zube ste napravili "luksuznim proizvodom" kao i sapun i vodu....pa prema tome ne pametujte.....ljudi se zahvaljujuci vama više nemogu ni prati ako nemaju novaca .....sapun je 5 kn, kaladont 15 kn.....a, netko za 20 kn jede 3 dana

VL
Avatar Alfons_x
Alfons_x
07:51 05.09.2012.

U potpunosti podržavam Juvanovića u ovoj izjavi... Čak što više smatram daje trebao reći kako je vjeronauk kriv i za nedostatak investicija te nezaposlenost, jer......vjeroučitelji s djecom nisu dovoljno molili da se stanje u državi popravi! Kakav debilni idiot bez mozga može dati takvu izjavu? Mora da su prije dok nije bilo vjeronauka u školama, sva djeca prala zube i bila čista.....ja se ne sjećam ali bi vrijedilo pitati Juvanovića o tome

VL
OB
-obrisani-
07:54 05.09.2012.

Mene zanima nešto drugo! Sveprisutni ministar se nedavno obrušio na Mamića i gle sad:- " Od sto glasa, glasa ćuti nije" - očito je dobio po prstima, pa očekujem isto i po ovom pitanju.

VL
DU
Deleted user
07:58 05.09.2012.

Bilo bi dobro da se napravi analiza kakve je rezultate dalo dugogodišnje učenje vjeronauka u školama.

VL
AL
Alkana
22:54 04.09.2012.

Naravno, svima je jasno da se tu ne radi o pranju zubića nego o ispiranju malih mozgova i pripremanje djece za ulazak u nastranu i pokvarenu Europu. Nitko nema ništa protiv zdravstvenog odgoja ali ima protiv nametanja svjetonazora koji ne odgovara našim hrvatskim katoličkim pogledimna na život i svijet. Naročito se tu radi o nametanju liberalnih stavova u pogledu seksualnog odgoja koje je progurao u nastavu homoseksualni lobi. I zato su oni jako zadovoljni sa uvođenjem tog predmeta - stvaraju si tako podmadak

VL
« 1 2 3 4 5 6 ... 17 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.