Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAŽE SMJENU

Ministre, ovo je pranje mozga pod krinkom pranja zubića!

Pranje mozga a ne pranje zubića
Vigilare.org
04.09.2012.
u 22:22

Vjernici su povrijeđeni jer je ministar izjavio da je za loše zdravstveno stanje djece kriv i vjeronauk, pa traže njegovu smjenu ili barem ispriku zbog te izjave

Katolička "gerila" ponovno se probudila i ovoga puta traži ostavku, ili barem ispriku, ministra obrazovanja Željka Jovanovića, i poziva istomišljenike da i ovoga puta (kao u akciji "I ja sam bio embrij") zatrpaju e-mail sandučiće ministra Jovanovića i hrvatske Vlade. Ili da ih izravno zovu telefonom i protestiraju zbog Jovanovićeve "insinuacije da je za loše zdravstveno stanje školske djece među ostalim kriv i vjeronauk".

"Slanjem protestnih pisama ministru obrazovanja, kao i predsjedniku hrvatske Vlade, građani traže obrazloženje i odgovor na pitanje zašto je od svih ostalih predmeta u školskom programu upravo vjeronauk istaknut kao jedan od čimbenika za loše zdravlje školske djece, odnosno da li je samo slučajno ili možda namjerno, dio šireg plana razračunavanja s vjerom i vjerskim zajednicama Jovanovićeva ministarstva i Vlade?!", obrazlaže udruga Vigilare, koja vodi ovu akciju.

Oni traže od ministra da, ukoliko se uistinu radi o njegovom osobnom stavu, ostavku na mjesto ministra i to zbog izravnog vrijeđanja hrvatskih građana vjernika ili službenu i javnu ispriku "za nanesenu uvredu koja je izazvala konsternaciju, ljutnju i zaprepaštenost kod mnogih građana". Naime, "ministar je svojom izjavom uvrijedio tisuće hrvatskih obitelji i roditelje koji u ovim teškim vremenima daju sve od sebe da svojoj djeci omoguće školovanje, othrane ih i podignu na noge, optuživši ih da 'su zakazali kao roditelji', da su im djeca debela, da puše, imaju pokvarene zube i nezdravo se hrane".

Vigilare na svojim internetskim stranicama www.vigilare.org nudi i obrazac pisma, kojega svatko može kopirati i poslati elektronskom poštom ministru Jovanoviću i Vladi.

"S obzirom da ste vi i vaši suradnici kao jedno od obrazloženja uvođenja zdravstvenog odgoja navodili 'znanstvene činjenice o kojima djeca moraju biti informirana', zahtijevam da mi kao građaninu Republike Hrvatske u pismenoj formi navedete sve 'znanstvene činjenice' koje u uzročno posljedičnu vezu stavljaju debljinu, šećernu bolest, neredovito pranje zubi, neredovitu prehranu povrćem i voćem s jedne strane i vjeronauk s druge strane. Nadalje, na temelju kojih anketa i argumenata imate pravo vrijeđati na tisuće hrvatskih obitelji, roditelja i djece? Proglašujući našu djecu neurednom, prljavom, debelom, s prljavim zubima, pušačima itd., nas roditelje ste okvalificirali kao nesposobne i nepodobne za odgoj naše vlastite djece. Ovakvim insinuacijama duboko ste povrijedili mene kao roditelja, mnoge moje prijatelje i znance, kao i većinu hrvatskih obitelji koje, poput moje, u ovim teškim vremenima čine sve da svojoj djeci osiguraju bezbrižno i vedro djetinjstvo, da im omoguće školovanje i usmjere ih pravim životnim vrijednostima. Moja obitelj, hrvatske obitelji, i naša djeca očekuju od Vas ispriku", piše u ponuđenu obrascu pisma ministru Jovanoviću.

U završnom dijelu pisma građani vjernici od ministra zahtijevaju da im se omogući ostvarivanje ustavnih prava i "pravo na izbor između najmanje dva programa od kojih će jedan biti u skladu s kršćanskim vrijednosnim svjetonazorom", a u međuvremenu da se omogući djeci da "bez ikakvih sankcija ne trebaju pohađati one satove na kojima ih pod krinkom zdravstvenog odgoja i 'pranja zubića' ova Vlada uvodi u svjetonazorsko i vrijednosno 'pranje mozga'".

Inače, katoličke udruge bile su vrlo uspješne u ovom načinu građanskog protesta protiv Zakona o medicinski pomognutoj oplodnji, a sada se protive nasilnom uvođenju spolnog odgoja preko zdravstvenog odgoja.

 

Komentara 333

FE
Felicijen
23:09 04.09.2012.

Ako popovi sudjeluju svojim programom u odgoju djece zajedno s ostalima, zašto onda i oni ne bi podnijeli dio krivice za eventualne promašaje u odgoju te djece ?!

TH
than
23:10 04.09.2012.

E bas ce novi 'predmet' promijeniti situaciju. Da nisam pratio sto dijete jede (jer djeca u principu vole hranu bogatu pojacivacima okusa ) i nisam terao na pranje zubi bilo bi jedno veliko nista. Naucio iz gresaka vlastitih roditelja, nazalost.. Tako ce biti i od ovoga. Samo trpate djecu novim obvezama koje se mogu odraditi za sat-dva biologije recimo, a, ako zelis da im bude bolje (ako nemas vezu da se uhljebe) kada odrastu moras ih jednostavno opteretiti izvanskolskim aktivnostima (jezici, glazbena skola....).

AL
Alkana
22:54 04.09.2012.

Naravno, svima je jasno da se tu ne radi o pranju zubića nego o ispiranju malih mozgova i pripremanje djece za ulazak u nastranu i pokvarenu Europu. Nitko nema ništa protiv zdravstvenog odgoja ali ima protiv nametanja svjetonazora koji ne odgovara našim hrvatskim katoličkim pogledimna na život i svijet. Naročito se tu radi o nametanju liberalnih stavova u pogledu seksualnog odgoja koje je progurao u nastavu homoseksualni lobi. I zato su oni jako zadovoljni sa uvođenjem tog predmeta - stvaraju si tako podmadak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije