Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministarstvu zdravstva stiže dodatnih 670 milijuna kuna za saniranje posljedica epidemije

Potrebna sredstva za provedbu ove preraspodjele osigurana su smanjenjem rashoda u okviru Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2020.
30. prosinca 2020. u 17:56 1 komentara 157 prikaza
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Vlada je danas održala telefonsku sjednicu na kojoj je donesena Odluka o preraspodjeli sredstava planiranih u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2020. godinu radi saniranja posljedica epidemije koronavirusa COVID-19. Preraspodjelom su osigurana dodatna sredstva u iznosu od 669.214.996 kuna na pozicijama Ministarstva zdravstva za povećani transfer Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje potrebna za podmirenje obveza nastalih kao posljedica epidemije bolesti COVID-19 uzrokovane virusom SARS-CoV-2, priopćeno je iz Vlade.

Petrinja: Jutro nakon razornog potresa Pogođeni potresom Pomoć sa svih strana: Lidl i Kaufland zajednički donirali 15 milijuna kuna

Potrebna sredstva za provedbu ove preraspodjele osigurana su smanjenjem rashoda u okviru Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2020. i to najvećim dijelom smanjenjem na pozicijama Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike u iznosu od 299,6 milijuna kuna, Ministarstva znanosti i obrazovanja u iznosu od 58,6 milijuna kuna, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture u iznosu od 44,6 milijuna kuna, Ministarstva zdravstva u iznosu od 44,4 milijuna kuna, Ministarstva unutarnjih poslova u iznosu od 43,0 milijuna kuna, Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine u iznosu od 33,5 milijuna kuna, Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja u iznosu od 24,3 milijuna kuna, Ministarstva hrvatskih branitelja u iznosu od 20,3 milijuna kuna, te Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske Unije u iznosu od 20,3 milijuna kuna.

>> VEČERNJI TV 'Kolarić: Uvijek će biti teorija zavjera, ali u potpunosti je netočno da nije objavljen cijeli sastav cjepiva'

Donesena je i Odluka o imenovanju članova Povjerenstva za provedbu Rješenja o odobrenju sredstava na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2020. godinu za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica šteta od potresa na području Sisačko-moslavačke županije kao i Odluka o imenovanju članova Povjerenstva za provedbu Rješenja o odobrenju sredstava na teret Proračunske zalihe Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2020. godinu za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica šteta od potresa na području Zagrebačke županije.

Bavarian border control
MLADIĆ OSTAO BEZ AUTA
Njemačka policija Hrvatu oduzela Audi vrijedan 30.000 eura, do Münchena morao javnim prijevozom
Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • neboiznadzagreba2:

    Što sad, da se radujemo? Uništili ste zemlju, gospodarstvo bacili na koljena, zadužili generacije, ukinuli osnovna ljudska prava i slobode, uveli diktaturu zaštitara, da bi nas obradovali viješću da se još 670 mil. kuna bespotrebno baca u bezdan!?!