Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministarstvo: "Struja će biti na razini iz 2008. i ne poskupljuje"

Vlada RH nije produžila odluku pa će se za određene kategorije kupaca promijeniti računi za električnu energiju za iznos subvencije koji je bio i naznačen na računima kao "potpora građanima i kućanstvima" – naglašavaju u ministarstvu.
05. srpnja 2011. u 14:50 12 komentara 3 prikaza
\'pod 12 05 2004...koprivnica elektra...iskapca..neplatise...struja...koprivnica snimio: josip maljak\'
Foto: Arhiva VL

Nije točno da je cijena električne energije porasla, cijena električne energije ostala je ista na razini iz 2008. godine, priopćeno je iz Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva.

>>HEP od 1. srpnja podigao cijenu struje za kućanstva

Od 30. lipnja 2008. godine bila je na snazi odluka o provedbi mjera za ublažavanje porasta cijena električne energije građanima i kućanstvima kojom se subvencionirala cijena električne energije za određene kategorije kupaca. Vlada je tri puta produživala primjenu navedene odluke u srpnju 2009., lipnju 2010. i prosincu 2010. Posljednje produženje vrijedilo je do 30. lipnja 2011. godine. Vlada RH nije produžila spomenutu odluku što znači da će se za određene kategorije kupaca promijeniti računi za električnu energiju za iznos subvencije koji je bio i naznačen na računima kao "potpora građanima i kućanstvima" – naglašavaju u ministarstvu te dodaju:

– Prosječan iznos potpore po kupcu iznosio je 7,49 kuna mjesečno, odnosno prosječna mjesečna potpora po razredima potrošnje iznosila je 7,72 kune za razred 0 – 2000 kWh, 14,79 kuna za razred 2000 – 2500 kWh te 11,88 kuna za razred 2500 – 3000 kWh. Ukupni mjesečni iznos potpore iznosio je 10,8 milijuna kuna, odnosno godišnje oko 130 milijuna kuna – zaključuju iz ministarstva.

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
 • dexter_morgan:

  ionako je ta potpora bila samo za samce i parove bez djece, uopće nije bila socijalna, eventualno je ponekim umirovljenicima koristila - npr. nađite mi bilo koju obitelj koja ima dijete, a da je ispod 3000 kW godišnje, otkad imam ... prikaži još! dijete perilica non stop radi... onda nađite bilo koje kućanstvo u području bez plina, a da je ispod 3000 kw, pa dovoljno je imati mali bojler za vodu ili neku malu grijalicu i već si izašao iz subvencija, vjerujem da ni u dalmaciji nije bilo puno korisnika subvencije, tamo se svi griju klimama...

 • Avatar Ledeni
  Ledeni:

  Ja se čudim zašto u trgovinama ne bi mlijeko, za one s manjim primanjima, bilo 3 kune, a za nas koji hrmbamo, pa nešto sitno zaradimo, recimo 7 kuna. Tako i pivo u birtiji. Pokažeš odrezak mirovine, a konobarica ti ... prikaži još! veli npr. 9 kuna. Gluposti.

 • Deleted user:

  cijeli svijet subvencira samo eknomiju a ne privatne potrosace... ako se njima pomaze onda se traze druga rjesenja, porez itd... aha imamo li problema organizirati gospodarstvo... Srbija je np. izasla iz minusa... Za one koji o tome ne razmisljaju, plus ... prikaži još!s znaci, ako danas ulozis 1 kunu mozes sutra ocekivati vise... a minus znaci upravo suprotno, ako se taj minus ucvrsti i ne namjerava postati +, onda kapital napusta te zemlje. ima u svijietu puno primjera... mnoge zemlje se pate vise decenija... prosla su vremena gadafija i fidela gdje se privatno vlasnistvo moglo anektirati i onda ispocetka:-)