Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministarstvo:
Povratak na članak

Ministarstvo: "Struja će biti na razini iz 2008. i ne poskupljuje"

Vlada RH nije produžila odluku pa će se za određene kategorije kupaca promijeniti računi za električnu energiju za iznos subvencije koji je bio i naznačen na računima kao "potpora građanima i kućanstvima" – naglašavaju u ministarstvu.

Komentari 12

DU
Deleted user
15:28 05.07.2011.

cijeli svijet subvencira samo eknomiju a ne privatne potrosace... ako se njima pomaze onda se traze druga rjesenja, porez itd... aha imamo li problema organizirati gospodarstvo... Srbija je np. izasla iz minusa... Za one koji o tome ne razmisljaju, pluss znaci, ako danas ulozis 1 kunu mozes sutra ocekivati vise... a minus znaci upravo suprotno, ako se taj minus ucvrsti i ne namjerava postati +, onda kapital napusta te zemlje. ima u svijietu puno primjera... mnoge zemlje se pate vise decenija... prosla su vremena gadafija i fidela gdje se privatno vlasnistvo moglo anektirati i onda ispocetka:-)

VL
DM
dexter_morgan
15:54 05.07.2011.

ionako je ta potpora bila samo za samce i parove bez djece, uopće nije bila socijalna, eventualno je ponekim umirovljenicima koristila - npr. nađite mi bilo koju obitelj koja ima dijete, a da je ispod 3000 kW godišnje, otkad imam dijete perilica non stop radi... onda nađite bilo koje kućanstvo u području bez plina, a da je ispod 3000 kw, pa dovoljno je imati mali bojler za vodu ili neku malu grijalicu i već si izašao iz subvencija, vjerujem da ni u dalmaciji nije bilo puno korisnika subvencije, tamo se svi griju klimama...

VL
Avatar Ledeni
Ledeni
19:17 05.07.2011.

Ja se čudim zašto u trgovinama ne bi mlijeko, za one s manjim primanjima, bilo 3 kune, a za nas koji hrmbamo, pa nešto sitno zaradimo, recimo 7 kuna. Tako i pivo u birtiji. Pokažeš odrezak mirovine, a konobarica ti veli npr. 9 kuna. Gluposti.

VL
Avatar Ledeni
Ledeni
19:21 05.07.2011.

Ili, još bolje, dođeš u trgovinu, a prodavačica ti veli: Gospođo vi kupujete 10 litara mlijeka mjesečno pa je cijena za vas 4 kune, a vi gospodine moj rastrošni, ločete 50 litara. E za vas će to biti po 6 kuna komad.

VL
KA
kasuv
20:52 05.07.2011.

koga mi u ovoj zemlji štitima,pitajte koliko dotični daju za tel i mob mjesečno,koliko za auto i sve nevažne stvari,cijena struje je stvarno u bescijenje i ne čini neki trošak u kučnim buđetima,povike su radi zaštite povlaštenih skupina i politike pozdrav

VL
Avatar neidemdalje
neidemdalje
20:57 05.07.2011.

na stranu o tome kolika je cijena struja primjerena, ali ovakva \"pojašnjenja\" iz ministarstva kao da smo retardirani: plaćat će te više ali to nije poskupljenje.no meni stvarno tih par kuna neće utjecati na kućni buđet iako eto spadao sam u tu kategoriju koja je plaćala nižu cijenu struje i imam suprugu i dijete ali eto nisam trošio čak ni 2500 kw što neki tvrde da nije moguće (?) , no htio sam samo reći kolika će cijena biti kad nam uvedu i trošarine koje će biti na snazi čim uđemo u EU a možda i prije..

VL
FE
Felicijen
21:39 05.07.2011.

Nema veze, mi smo i dalje relaksirani. Kad uđemo u tu Euroslaviju, energenti će ionako otići cijenama do neba. Onda će nam prati glavu riječima: \"Pa vi ste od nas tražili da vas uvedemo u EU! Što bi sad još htjali od nas !?\".

VL
Avatar DucMan
DucMan
21:54 05.07.2011.

Zašto ne bi odbili od cijene struje iznos koji su ***** isisali iz HEP-a? A znamo da jesu. Zašto mi moramo plaćati njihove pljačke?

VL
ŽA
žajo46
21:59 05.07.2011.

Pitanje u vezi potrošnje struje i cijene za više od 3000 kWh i manje od 3000 kWh godišnje?!? Primjer 1. Na jednom brojilu smo u mojem domaćinstvu i šest članova, trošimo oko 3500 kWh godišnje. Primjer 2. Na jednom brojilu je domaćinstvo i dva ćlana ( ili jedan ) i troše 2500 kWh godišnje. Pitam vas zašto je domaćinstvo pod 1. primjerom kažnjeno skuplijom strujom kad je štedljivije i troši manje po ćlanu od primjera 2. Čime se rukovodio zakonodavac donjevši takav zakon??? Zar to nije presedan? To isto mogu uvesti onda i INA, Termoplin, proizvođaći sjemenja, gnojova, piva ... Zar je to moguće?!? Električne energija treba imati svoju cijenu a ja ću se brinuti o štednji a ne da sam kažnjen unaprijed što kupujem vaš proizvod. HEP je jedina firma koja kažnjava kupce svojih proizvoda!

VL
OB
-obrisani-
22:10 05.07.2011.

NIje šija nego vrat!

VL
Avatar guten_tag
guten_tag
23:30 05.07.2011.

ministarstvo tj njegova izjava za javnost je neistinita . 2008 je došlo do poskupljenja struje u određenom postotku . potrošači su po kategorijama imali umanjenje tj olakšicu . potrošač koji troši do 2000 kwh godišnje nije imao skuplju struju , dok su ostali do 3000 kwh potrošnje imali u određenom postotku olakšicu . potrošači preko 3000 kwh godišnje su imali punu cijenu struje prema tadašnjem postotku poskupljenja . obmanjivanje javnosti , javno iznošenje neistinitih podataka je neprihvatljivo . tako je bilo i za cijenu vode , tzv . usklađivanje sa eunijom , uvođenje fiksnog dijela i tzv usklađivanje je dovelo do enormnog poskupljenja vode . čime to mogu obrazložiti iz vlade , ministarstava i agencija kad su javno rekli voda neće poskupjeti . znači gledaju te u oči i lažu .

VL
Avatar HRVATSKI CENTAR OIE
HRVATSKI CENTAR OIE
19:36 19.07.2011.

Upozorenje na prijedlog izmjena Zakona o prostornom uređenju i gradnji pristiglo je od strane Hrvatskog centra obnovljivih izvora energije. \"Hrvatski centar obnovljivih izvora energije upozorava hrvatsku i europsku javnost na prijedlog izmjena Zakona o prostornom uređenju i gradnji u kojem se nalazi i amandman koji se odnosi na zabranu gradnje solarnih fotonaponskih elektrana (osim onih koje su integrirane u građevine)\", stoji u današnjem priopćenju. Od prije je već zabranjeno iskorištavanje energije vjetra na otocima prema zakonu o ZOP-u, bez obzira radilo se o velikim vjetroelektranama ili malim vjetroagregatima koje je moguće instalirati na kuću ili u dvorištu. Svrha ovog amandmana, kako navode predlagači, je navodna zaštita te održivo, svrhovito i gospodarski učinkovito korištenja Zaštićenog obalnog područja mora (ZOP).

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.