Povratak na članak

Ministarstvo: "Struja će biti na razini iz 2008. i ne poskupljuje"

Vlada RH nije produžila odluku pa će se za određene kategorije kupaca promijeniti računi za električnu energiju za iznos subvencije koji je bio i naznačen na računima kao "potpora građanima i kućanstvima" – naglašavaju u ministarstvu.
Objava 05. srpnja 2011. 3 prikaza
Popularni
 • Popularni
 • Najstariji
 • Najnoviji
Komentara 12
 • Deleted user:

  cijeli svijet subvencira samo eknomiju a ne privatne potrosace... ako se njima pomaze onda se traze druga rjesenja, porez itd... aha imamo li problema organizirati gospodarstvo... Srbija je np. izasla iz minusa... Za one koji o tome ne razmisljaju, plus ... prikaži još!s znaci, ako danas ulozis 1 kunu mozes sutra ocekivati vise... a minus znaci upravo suprotno, ako se taj minus ucvrsti i ne namjerava postati +, onda kapital napusta te zemlje. ima u svijietu puno primjera... mnoge zemlje se pate vise decenija... prosla su vremena gadafija i fidela gdje se privatno vlasnistvo moglo anektirati i onda ispocetka:-)

  15:28 05. 7. 2011.
 • dexter_morgan:

  ionako je ta potpora bila samo za samce i parove bez djece, uopće nije bila socijalna, eventualno je ponekim umirovljenicima koristila - npr. nađite mi bilo koju obitelj koja ima dijete, a da je ispod 3000 kW godišnje, otkad imam ... prikaži još! dijete perilica non stop radi... onda nađite bilo koje kućanstvo u području bez plina, a da je ispod 3000 kw, pa dovoljno je imati mali bojler za vodu ili neku malu grijalicu i već si izašao iz subvencija, vjerujem da ni u dalmaciji nije bilo puno korisnika subvencije, tamo se svi griju klimama...

  15:54 05. 7. 2011.
 • Avatar Ledeni
  Ledeni:

  Ja se čudim zašto u trgovinama ne bi mlijeko, za one s manjim primanjima, bilo 3 kune, a za nas koji hrmbamo, pa nešto sitno zaradimo, recimo 7 kuna. Tako i pivo u birtiji. Pokažeš odrezak mirovine, a konobarica ti ... prikaži još! veli npr. 9 kuna. Gluposti.

  19:17 05. 7. 2011.
 • Avatar Ledeni
  Ledeni:

  Ili, još bolje, dođeš u trgovinu, a prodavačica ti veli: Gospođo vi kupujete 10 litara mlijeka mjesečno pa je cijena za vas 4 kune, a vi gospodine moj rastrošni, ločete 50 litara. E za vas će to biti po 6 kuna komad.

  19:21 05. 7. 2011.
 • kasuv:

  koga mi u ovoj zemlji štitima,pitajte koliko dotični daju za tel i mob mjesečno,koliko za auto i sve nevažne stvari,cijena struje je stvarno u bescijenje i ne čini neki trošak u kučnim buđetima,povike su radi zaštite povlaštenih skupina i politike pozdrav

  20:52 05. 7. 2011.
 • Avatar neidemdalje
  neidemdalje:

  na stranu o tome kolika je cijena struja primjerena, ali ovakva \"pojašnjenja\" iz ministarstva kao da smo retardirani: plaćat će te više ali to nije poskupljenje.no meni stvarno tih par kuna neće utjecati na kućni buđet iako eto spadao sam ... prikaži još! u tu kategoriju koja je plaćala nižu cijenu struje i imam suprugu i dijete ali eto nisam trošio čak ni 2500 kw što neki tvrde da nije moguće (?) , no htio sam samo reći kolika će cijena biti kad nam uvedu i trošarine koje će biti na snazi čim uđemo u EU a možda i prije..

  20:57 05. 7. 2011.
 • Felicijen:

  Nema veze, mi smo i dalje relaksirani. Kad uđemo u tu Euroslaviju, energenti će ionako otići cijenama do neba. Onda će nam prati glavu riječima: \"Pa vi ste od nas tražili da vas uvedemo u EU! Što bi sad još ... prikaži još! htjali od nas !?\".

  21:39 05. 7. 2011.
 • Avatar DucMan
  DucMan:

  Zašto ne bi odbili od cijene struje iznos koji su ***** isisali iz HEP-a? A znamo da jesu. Zašto mi moramo plaćati njihove pljačke?

  21:54 05. 7. 2011.
 • žajo46:

  Pitanje u vezi potrošnje struje i cijene za više od 3000 kWh i manje od 3000 kWh godišnje?!? Primjer 1. Na jednom brojilu smo u mojem domaćinstvu i šest članova, trošimo oko 3500 kWh godišnje. Primjer 2. Na jednom brojilu ... prikaži još! je domaćinstvo i dva ćlana ( ili jedan ) i troše 2500 kWh godišnje. Pitam vas zašto je domaćinstvo pod 1. primjerom kažnjeno skuplijom strujom kad je štedljivije i troši manje po ćlanu od primjera 2. Čime se rukovodio zakonodavac donjevši takav zakon??? Zar to nije presedan? To isto mogu uvesti onda i INA, Termoplin, proizvođaći sjemenja, gnojova, piva ... Zar je to moguće?!? Električne energija treba imati svoju cijenu a ja ću se brinuti o štednji a ne da sam kažnjen unaprijed što kupujem vaš proizvod. HEP je jedina firma koja kažnjava kupce svojih proizvoda!

  21:59 05. 7. 2011.
 • -obrisani-:

  NIje šija nego vrat!

  22:10 05. 7. 2011.
 • Avatar guten_tag
  guten_tag:

  ministarstvo tj njegova izjava za javnost je neistinita . 2008 je došlo do poskupljenja struje u određenom postotku . potrošači su po kategorijama imali umanjenje tj olakšicu . potrošač koji troši do 2000 kwh godišnje nije imao skuplju struju , ... prikaži još! dok su ostali do 3000 kwh potrošnje imali u određenom postotku olakšicu . potrošači preko 3000 kwh godišnje su imali punu cijenu struje prema tadašnjem postotku poskupljenja . obmanjivanje javnosti , javno iznošenje neistinitih podataka je neprihvatljivo . tako je bilo i za cijenu vode , tzv . usklađivanje sa eunijom , uvođenje fiksnog dijela i tzv usklađivanje je dovelo do enormnog poskupljenja vode . čime to mogu obrazložiti iz vlade , ministarstava i agencija kad su javno rekli voda neće poskupjeti . znači gledaju te u oči i lažu .

  23:30 05. 7. 2011.
 • Avatar HRVATSKI CENTAR OIE
  HRVATSKI CENTAR OIE:

  Upozorenje na prijedlog izmjena Zakona o prostornom uređenju i gradnji pristiglo je od strane Hrvatskog centra obnovljivih izvora energije. \"Hrvatski centar obnovljivih izvora energije upozorava hrvatsku i europsku javnost na prijedlog izmjena Zakona o prostornom uređenju i gradnji u kojem ... prikaži još! se nalazi i amandman koji se odnosi na zabranu gradnje solarnih fotonaponskih elektrana (osim onih koje su integrirane u građevine)\", stoji u današnjem priopćenju. Od prije je već zabranjeno iskorištavanje energije vjetra na otocima prema zakonu o ZOP-u, bez obzira radilo se o velikim vjetroelektranama ili malim vjetroagregatima koje je moguće instalirati na kuću ili u dvorištu. Svrha ovog amandmana, kako navode predlagači, je navodna zaštita te održivo, svrhovito i gospodarski učinkovito korištenja Zaštićenog obalnog područja mora (ZOP).

  19:36 19. 7. 2011.
 • Recite što mislite!

  Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.