Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministarstvo povuklo natječaj koji je bio 'manipuliran zakonskim normama'

Nakon što su pojedini mediji upozorili da je natječaj raspisan samo dan prije stupanja na snagu novog zakona...
01. srpnja 2017. u 17:51 1 komentara 669 prikaza
lijekovi
Foto: Press Association/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Ministarstvo zdravstva pokrenulo je postupak poništenja otvorenog postupka javne nabave, nakon što su pojedini mediji upozorili da je raspisan samo dan prije stupanja na snagu novog zakona, kojim se kao glavni kriterij umjesto najniže cijene uvodi najbolja ponuda.

SUMNJIVA ROBA U naušnicama i satovima našli olovo, u kozmetici metale

Natječaje vrijedne oko 190 milijuna kuna, Ministarstvo je po pisanju medija raspisalo u petak poslijepodne, dan prije stupanja na snagu novog zakona nakon čega je Udruga proizvođača lijekova pri HUP-u prozvala Ministarstvo zbog “grube manipulacije zakonskim normama“.

Reagirajući na napise koji su se pojavili u tisku, Ministarstvo zdravstva je priopćilo u subotu da je objedinjeni postupak javne nabave generičkih lijekova za hrvatske bolnice napravljen sukladno zakonu, a prije svega u interesu hrvatskih pacijenata i bolnica, ali je zbog koincidencije s datumom primjene novog Zakona o javnoj nabavi izazvao pozornost određenih grupacija.

22.12.2016., Zagreb - Vlada RH je na danasnjoj sjednici, uz ostalo, raspravljala o pregovorima sa sindikatima drzavnih sluzbenika o povecanju placa. Tomislav Coric, Milan Kujundzic.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL uskoro natječaj za specijalizacije EU-ovih 30 milijuna kuna za stručno usavršavanje obiteljskih liječnika

Te grupacije u sadržajnom ni u formalno-pravnom smislu nisu imale primjedbi tijekom dosadašnjeg postupka pripreme otvorenog postupka javne nabave, navodi Ministarstvo, napominjući da ih je tijekom višemjesečnih konzultacija s mjerodavnim dionicima višekratno, uključujući i jučer, pozivalo da daju prijedlog eventualnih kriterija koji bi bili uvršteni u otvoreni postupak javne nabave, a da su u skladu sa zakonom.

„S obzirom na to da želimo svim zainteresiranima dati više vremena i uvažiti sve njihove eventualne prijedloge, težeći maksimalnoj transparentnosti i zakonitosti te uključiti što više dionika u raspravu, jučer smo pokrenuli postupak poništenja otvorenog postupka javne nabave“, priopćilo je Ministarstvo. Najavilo je da će novi postupak javne nabave bit će raspisan unutar mjesec dana.

KONSOLIDACIJA ZDRAVSTVA Povećanje participacije prije poskupljenja dopunskog Klaićeva bolnica Ministarstvo zdravstva Bolesna djeca ostaju bez lijeka, nema hitne nabave! Milan Kujundžić Visokorizični neuroblastom Ministar o lijeku za djecu: Medicina je preozbiljna da bi se igralo po emocijama
Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

  • sdpesticid:

    može to i kao u slučaju ''razdjelnika'' proći, zašto ne ? je li se dogodilo nekomu nešto osim što je mnogo građana osjetilo neopravdano prazne novčanike ? čemu ovo sada ako imamo savez hdz&hns a nije se riješilo pravosudnim putem ... prikaži još! slučaj ''razdjelnik'' ?