Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODZVONILO IM

Ministarstvo podnijelo optužni prijedlog: Uber odlazi u prošlost?

UBER
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
27.07.2017.
u 18:12

Ukida li se popularna aplikacija?

Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture podnijelo je optužni prijedlog za ukidanje aplikacije Uber, neslužbeno doznaje Dubrovački dnevnik.

- Inspekcija cestovnog prometa Prekršajnom sudu u Zagrebu uputila je optužni prijedlog protiv tvrtki Uber Croatia d.o.o. i Uber  International Holding BV, 21. srpnja ove godine, a daljnje postupanje i odluka u nadležnosti je Suda - kazali su u ministarstvu.

Podsjetimo, taksisti već dulje vrijeme upozoravaju kako je korištenje Uber aplikacije ilegalno, što je potvrdila Vlada RH, kao i sam premijer Plenković.

UBER
1/6

Na nedavnom prosvjedu protiv Ubera, taksisti iz svih dijelova Hrvatske blokirali su Vukovarsku ulicu u Zagrebu. Poručili su kako ne traže pogodovanje, nego poštivanje i provedbu Zakona o prijevozu u cestovnom prometu.

Uber: Razočarani smo. Uredno plaćamo poreze i doprinose

“Razočarani smo odlukom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture čiji su predstavnici odlučili pokrenuti tužbu protiv Ubera. Na Uber platformi danas radi već više od 1500 vozača kojima, u velikom broju slučajeva, to predstavlja jedini prihod. Isti ti Vozači uredno plaćaju poreze i doprinose državi, a Uberom se danas koristi više od 100.000 korisnika.

Uber je unio transparentnost poslovanja, sigurnost, pouzdanost i cjenovno prihvatljiv oblik kretanja u gradovima gdje posluje. Zato smatramo, da ova odluka ne predstavlja interese svih građana Republike Hrvatske odnosno štite se monopoli, a time najviše trpe građani koji moraju plaćati veće cijene. Veselimo regulatornim promjenama koje su najavljene prije nekoliko mjeseci, a koje se očekuju ove jeseni.”

 

Komentara 48

Avatar anlaser
anlaser
18:39 27.07.2017.

Uber je jedna od rijetkih firmi koja najtransparentnije plaća porez na obavljeni rad. Prezadovoljan i cijenom i uslugom.

ST
stefj
19:00 27.07.2017.

Eto, država opet podržava birokraciju i korupciju. Očekivano... Nema niti jedne taksi službe koja radi toliko transparentno i koja plaća porez na svaku vožnju. Od niti jednog drugog taksista nikada nisam dobio račun, a sretan sam ako upali taksimetar i ako isti nije friziran... Država ovime direktno podržava muljanje, samovolju taksista, nabijanje cijena, korupciju, varanje na porezu i još puno toga. Ma bravo vlada, opet se štiti klijentelizam, opet se štiti birokracija... Koliko taksista su dužni za zdravstveno i mirovinsko? Koliko taksista izdaje račune? A o bezobrazluku, neodgojenosti i bahatosti ne treba niti trošiti riječi...

IC
icq205
22:59 27.07.2017.

Samo legalno,gasi uber nelegalnu prevaru...GASI ĐUBER

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije