Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Selidba bi im bila stresna? Ministarstvo zaštite okoliša ostaje u Zagrebtoweru

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić poručio je da se kao ministar ne bavi najmom prostora i opreme te da je obnova ugovora o zakupu poslovnih prostora u Zagrebtoweru pitanje za glavno tajništvo tog ministarstva
17. listopada 2019. u 10:57 5 komentara 395 prikaza
Zagrebtower
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i dalje će ostati u Zagrebtoweru. Vlada je danas prihvatila odluku o nastavku zakupa prostora u tom neboderu do 2024.

25.04.2015., Gornje Jesenje - Premijer Zoran Milanovic prisustvovao tematskoj konvenciji SDP-a Krapinsko-Zagorske zupanije. Mihael Zmajlovic. Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL Presuda Visokog upravnog suda Zmajlovićevo ministarstvo nezakonito je uskratilo uvid u zakup prostora u Zagrebtoweru

Iz dokumentacije do koje je došao Jutarnji list vidljivo je da bi odluka o daljnjem ostanku u Zagrebtoweru mogla biti bazirana, među ostalim, i na nalazu stalnog sudskog vještaka od kojeg je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost naručio nalaz i mišljenje o opravdanosti postupka preseljenja iz Zagrebtowera. Sudski vještak je nakon analize cijena najma na drugim lokacijama zaključio da je najam u Radničkoj 80, treća najpovoljnija ponuda, a zanimljivo je i da kao argument protiv preseljenja navodi da bi ono moglo biti stresno za zaposlenike.

Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić poručio je da se kao ministar ne bavi najmom prostora i opreme te da je obnova ugovora o zakupu poslovnih prostora u Zagrebtoweru pitanje za glavno tajništvo tog ministarstva. Na novinarsko pitanje je li bilo moguće zakupiti jeftiniji prostor, ministar  ne zna.

Slaven Dobrović ministar zaštite okoliša i prirode Dobrović: Nakon analize odredit ćemo hoćemo li ministarstvo iseliti iz ZagrebTowera

"Nemam pojma, obratite se glavnom tajništvu Ministarstva zaštite okoliša i energetike, ondje su se bavili tim pitanjima. Ministar se ne bavi ni najmom prostora i opreme ni ugovaranjem čišćenja niti bilo čime sličnim", rekao je Ćorić.

Petogodišnja obveza za zakup i održavanje prostora za to ministarstvo je 45,6 milijuna kuna, a za prostor Fonda za zaštitu okoliša - 38,7 milijuna.

Ćorić je rekao da je Ministarstvo državne imovine "komuniciralo potrebu za prostorom" i da nema na upravljanju nekretnine u državnom vlasništvu adekvatne veličine. "Od 2018. komuniciramo potrebu za prostorom, ali u ovome trenutku, po onome što mi je kolega Banožić javio, nemamo prostor takve veličine. Govorimo o 5.400 kvadrata", rekao je Ćorić.

 

Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici
Nema predaje
Proveli smo jedan radni dan u adventskoj kućici: Radila sam kao BioManijak
 • Avatar rubinet
  rubinet:

  "vještak kaže da bi preseljenje bi moglo biti stresno"...?

 • inot:

  stresno za zaposlenike....halooo uhljebi kakvi zaposlenici,cuj stresno,a nije vam stresno satrat milijonceke koje niste zaslužili

 • Avatar nisam..robot
  nisam..robot:

  Hahaha, oni koji su branili useljivanje SDPovaca u ovaj neboder sada jeftino optuzuju aktualnu vladu zbog cega se odmah ne sele.