Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVANSUDSKI DOGOVOR

Ministarstvo obrazovanja izgubilo spor: Mora platiti 38 milijuna kuna

Radovan Fuchs
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
29.10.2020.
u 18:02

Riječ je zapravo o više sudskih sporova koji su pokrenuti 2016. godine i koji se odnose na obnovu i izgradnju školskih objekata u Koprivničko-križevačkoj i Varaždinskoj županiji te Gradu Koprivnici, točnije za ukupno 32 škole odnosno sportske dvorane koje su rađene po modelu javno-privatnog partnerstva.

Ministarstvu obrazovanja rebalansom proračuna osigurano je 38 milijuna kuna za sudski spor. Riječ je zapravo o više sudskih sporova koji su pokrenuti 2016. godine i koji se odnose na obnovu i izgradnju školskih objekata u Koprivničko-križevačkoj i Varaždinskoj županiji te Gradu Koprivnici, točnije za ukupno 32 škole, odnosno sportske dvorane koje su rađene po modelu javno-privatnog partnerstva.

Budući je riječ o više sudskih sporova neki od njih okončani su pravomoćnim županijskim presudama po kojima je Republici Hrvatskoj naloženo isplatiti dosuđene iznose. Naime, samo u Koprivničko- križevačkoj i Gradu Koprivnici ukupno je pet tužbi, isto toliko i u Varaždinskoj županiji.

- U jednome takvome sporu Republika Hrvatska je uložila i prijedlog za dopuštanje revizije, međutim Vrhovni sud RH 26. svibnja 2020. godine odbio je dopustiti reviziju čime je RH iscrpila sve pravne postupke. Slijedom navedenog, Ministarstvo ima namjeru pristupiti  sklapanju  izvansudskih nagodbi u preostalim sudskim sporovima koji su tijeku kako bi se eventualno izbjegli dodatni troškovi za Državni proračun (kamate) te je u rebalansu osiguralo i potrebna sredstva za tu namjenu - poručili su iz Ministarstva obrazovanja.
 

Komentara 14

VZ
vzzzbx
18:37 29.10.2020.

Sad pokrenite politicku odgovornost u tuzite odgovorne zasluzne za ovo....a da zivimo u hr gdje ista ne postoji.....

KA
kaktusi2
18:41 29.10.2020.

Sigurno su brzo našli odgovorne, dali im otkaze i zaplijenili privatnu imovinu kako bi namirili bar dio duga.

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
18:51 29.10.2020.

Ministarstvo je izgubilo a mi ćemo platiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije