Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministar Varga prijavu čistačice dobio 10. srpnja

Nakon svega što se tamo događalo i o čemu su mediji pisali, da li ta bolnica uopće ima ugled koji se može narušiti, pita se odvjetnik
29. kolovoza 2014. u 16:58 7 komentara 1809 prikaza
Lidija Mraz
Foto: Damir Špehar/PIXSELL

Lidija Mraz, čistačica bjelovarske Opće bolnice koja se našla u žiži skandala zbog svoje prijave ministarstvu i svjedočenja o sudjelovanju u operativnom zahvatu na odjelu ortopedije, prihvatila je ponudu odvjetnika Vladimira Gredelja da je besplatno zastupa.

– Skandalozna je najava da će protiv nje podnijeti tužbu. Nakon svega što je se u toj ustanovi posljednjih godina događalo i u medijima pisalo, da li ona uopće ima ugled koji se može narušiti – kaže Vladimir Gredelj. Siguran je da njegova klijentica ne bi trebala snositi nikakvu odgovornost za skandal. U tom smislu već je poslao, kaže, poziv na sastanak resornom ministru i upravitelju bonice. Prema neslužbenim informacija, ministar zdravlja Siniša Varga je prijavu Lidije Mraz na svoj službeni meil dobio još 10. srpnja, pa je u najmanju ruku čudno da je reagirao i očitovanje bolnice zatražio tek kada je skandal dospio u medije.

– Po primitku predstavke, prvo smo tražili očitovanje sanacijskog upravitelja, dakle prema proceduri – kazali su u Ministarstvu i dodali da inspekcija još nije napravila zapisnik. Nakon događaja, kad joj je ponuđena sindikalna pravna pomoć u mogućoj tužbi, Lidija Mraz to je odbila, no optužba da je narušila ugled bolnice, očito ju je nagnala da promijeni mišljenje.

>>'Kad sam vidjela da je dr. skalpelom zarezao pacijenta, obuzela me nesvjestica'

>>'Cijeli život pamtit ću taj užas, a čelnici bolnice lažu'

intimna ispovijest
Sin popularnog ex-YU glazbenika: 'Tata je od prvih tantijema kupio Porsche, a sada meni ne želi pomoći u karijeri'
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
  • Deleted user:

    Ovo je najbrže što državna administracija može. I to zato jer je dospjelo u medije. Da nije.. rješavalo bi se do Božića.

  • lukabulic:

    ovaj list postaje sve više u mulj ko i bdp.di je odg. melindi-

  • novo vriijeme:

    Ova čistačica se može tužiti jedino da nije bila prikladno educirana za rad u operativnoj sali, a sve ostalo ne. Čistačice u opisu posla čiste sve prostorije bolnice u okviru kojih je i sala za operativne zahvate, a salu ponekad ... prikaži još!d treba očistiti i kada se operira, one također odnose i dijelove tijela na patologiju koji se odstrane tijekom zahvata. Podrazumjeva se da će čistačica koja radi u bolnici vidjeti i krv i smrt stoga tu nema duševnih boli u protivnom nije trebala niti raditi u bolnici. Držanje noge ne ugrožava kvalitetu zahvata i pacijent nije bio ugrožen ali ne držanje noge može biti problem stoga njeno ponašanje tipa neću držati nogu makar sve na operaciji pošlo naopako je neprimjereno za radnicu u bolnici.