Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Unatoč kritikama

Butković ponavlja: Hrvatska će izgraditi Pelješki most

Oleg Butković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
15.08.2017.
u 17:41

Bit će osigurano pravo BiH koje joj daje Konvencija UN-a o pravu mora a to je - neškodljivi prolaz brodovima, kaže ministar Butković

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković ponovio je danas kako je Hrvatska odlučna izgraditi Pelješki most koji s 85 posto iznosa financira Europska unija iako se tome protivi dio bosanskohercegovačkih političara, piše HRT.

– Bit će osigurano pravo BiH koje joj daje Konvencija UN-a o pravu mora a to je - neškodljivi prolaz brodovima. Uručio sam kolegi ministru prometa BiH kompletnu dokumentaciju koja je usuglašena i ovo što se čuje iz Bosne i Hercegovine ide više u sferu politike i predizbornih aktivnosti nego što ima uporište u struci – rekao je Butković.

Natječaj za izvođače radova otvoren je do kraja kolovoza, a nakon toga će se zaključiti ugovori o gradnji. 

Komentara 23

MU
Muncimir
18:09 15.08.2017.

Zasto to uopce javno opravdavate i diskutirate? Naravno da ce se graditi! Zbog cega bi to trebalo biti upitno? Zbog fakira Bakira? Molim vas ...

CR
crocro
18:45 15.08.2017.

Ja se ovaj puta potpuno slažem sa samim stanovnicima Neuma koji kažu: "Zašto već jednom ne izgradite taj most". Dakle, most je trebalo već započeti graditi i svima staviti na znanje da je Hrvatska samostalna i suverena država. Nije upitno da će se most graditi ali građani više ne žele slušati da ćemo graditi most, građani žele konkretna djela već jucer. Dovucite bagere i dizalice neka neštu ruju i kopaju samo da Alija vidi da smo država koji za njegove prijetnje mare kao za lanjski snijeg.

DU
Deleted user
18:30 15.08.2017.

Hrvatska ili EU?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije