Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rebalans proračuna nije potreban

Ministar Marić o poreznom rasterećenju: 'Sve u svoje vrijeme'

Zagreb: Ministar financija Zdravko Marić dao je izjavu za medije
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
06.06.2022.
u 09:57

U ovom trenutku neće biti potreban rebalans proračuna", kazao je Marić

Ministar financija Zdravko Marić kratko je odgovorio novinarima na pitanje o pozivima pojedinih poslodavaca na poreznu reformu. 

"Cijenim inicijative sve, šalju nam dopise, na nama je odgovornost gledati segment po segment. Što se tiče poreznih izmjena sve u svoje vrijeme", kazao je Marić. 

"Ako netko govori iz nekog svog segmenta mi gledamo širu sliku. Rasteretili smo građane i poduzetnike. Okolnosti se mijenjaju i sukladno novim okolnostima treba dalje promišljati", dodao je. "U ovom trenutku neće biti potreban rebalans proračuna", kazao je Marić. 

Podsjetimo, Udruga hrvatskih cestovnih prijevoznika poručila je u ponedjeljak da očekuje konkretnu reakciju Vlade glede najavljenog porasta cijena goriva te ponovno pozvala na kompletnu poreznu reformu i rasterećenje poslodavaca radi povećanja plaća.

Osim što se generalnim porastom cijena drastično mijenjanju troškovi života, neminovno je da situacija utječe i na poduzetnike, priopćila je Udruga. Ističe kako cijenu prijevoza ne čini samo gorivo, već su tu i troškovi aditiva, održavanja vozila, cestarine i rada zaposlenika.

Smatraju da država ima dovoljno prostora za adekvatnu reakciju, ne samo u kontekstu aktualne krize jer su poduzetnici još uvijek opterećeni nizom parafiskalnih nameta - "od naknada za turističke zajednice pa do apsurdne radio televizijske pretplate".

Komentara 5

Avatar Cantor
Cantor
10:30 06.06.2022.

Nema žurbe. U idućih 100 godina poduzet ćemo određene korake da Vam sjašimo sa grbače. Što ste tako nestrpljivi?

ST
stefj
10:28 06.06.2022.

Teško je udovoljiti gospodarstvu i građanima kada su u fokusu javne strukture i udovoljavanje zahtjevima sindikatima državnih i javnih službi. Sve je podređeno tome, pa nemamo bez veze visoke poreze i davanja, toliko glomaznu i nesposobnu birokraciju, nismo bez veze na dnu EU-a... Kada pogledate zakone, vidi se da ih donose ljudi koji nikada nisu ništa radili, osim možda prodavali maglu, popunjavali formulare i premetali papire. Nevjerojatna je lakoća kojom se administrativno i porezno opterećuju proizvodnja i razvoj, dok se filozofiranje i nerad nagrađuju...

KI
kiselovrhnje
10:35 06.06.2022.

Hahahaha ma samo polako

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije