Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HVALEVRIJEDAN POTEZ

Ministar Marić: Sport nam je najveći promotor, uložit ćemo u njega dodatnih 60 milijuna kuna

Drazen Klaric, Zdravko Maric, Zlatko Matesa
31.05.2022.
u 21:22

Konferencija "Hrvatski sport 2030.", u organizaciji Večernjeg lista i Hrvatskog olimpijskog odbora, u pet panela ponudila je brojna rješenja za aktualne probleme i izazove našeg sporta. Uzvanici su se složili da je sport na prekretnici, najviše zbog loše demografske slike, te da su nužna kvalitetna rješenja, i to odmah. Entuzijazam više nije dovoljan

Entuzijazam više nije dovoljan. Hrvatskom sportu u ovo izazovno vrijeme treba plan, odnosno dobra strategija razvoja, zaključak je konferencije "Hrvatski sport 2030." u organizaciji Večernjeg lista i Hrvatskog olimpijskog odbora. U pet panela konferencije – Hrvatski sport danas i sutra, Izazovi nacionalnih sportskih saveza, Znanost i sport, Fondovi Europske unije te Sport i mediji – najveći sportski stručnjaci i dužnosnici ponudili su brojna rješenja za aktualne probleme i izazove.

– Sport je Hrvatskoj jako važan zbog brenda, po sportu je naša zemlja prepoznatljiva u svijetu. Sportski uspjesi nisu slučajnost, oni su produkt rada klubova, trenera, saveza i, naravno, prije svega talentiranih sportaša. Cilj je ove konferencije da te naše sportaše učinimo još vidljivijima, prepoznatljivijima, da im osiguramo financije, odnosno uvjete za razvoj. U odnosu na 2015. godinu proračun za sport veći je za 500 milijuna kuna, to je dokaz da je državi jako stalo. I zato vjerujem da će hrvatski sport i u idućih 30 godina biti ono što je bio dosad, jedan od najvećih hrvatskih brendova – poručio je na početku konferencije glavni urednik Večernjeg lista Dražen Klarić.

 

Predsjednik HOO-a Zlatko Mateša je dodao:

– Drago mi je da je Večernji list prepoznao ideju ove konferencije, a sretan sam što je s nama bio i ministar financija Zdravko Marić, ne samo zbog toga što je ministar financija već i zato što je veliki obožavatelj sporta i bivši sportaš.

Ministar Marić itekako poznaje probleme, ali i potrebe hrvatskog sporta.

– Još sam pod dojmom Čilićeva meča protiv Medvjedeva, to je samo još jedan dokaz koliko su naši sportaši uspješni iz dana u dan. Sviđa mi se poruka "Entuzijazam nije dovoljan". Itekako sam svjestan da moramo povećavati ulaganja države u sport, povećavamo ih iz godine u godinu. Povećavat ćemo ih i dalje, ne samo za vrhunski već i za rekreativni sport. Naravno, trebamo ulagati i u trenere, sportske znanstvenike, sve sportske djelatnike. U najnovijem rebalansu sportu smo dali dodatnih 60 milijuna kuna. Drago mi je da je jedan od panela bio i "Europski fondovi i sport" jer tu imamo jako puno prostora za napredak. Hrvatski sport je najbolji promotor hrvatske u svijetu, Vlada RH je toga svjesna i zato će itekako pratiti sport – zaključio je ministar Marić.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije