Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novac za zdravstvo

Ministar Lalovac sa Svjetskom bankom potpisao zajam od 75 milijuna eura

Boris Lalovac
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
10.06.2014.
u 20:00

– Potpisivanje ovoga zajma još je jedna potvrda stalnih reformi koje provodi Vlada – kazao je ministar financija Lalovac

Ministar financija Boris Lalovac i regionalna direktorica Svjetske banke za središnju Europu i baltičke zemlje Mamta Murthi potpisali su danas ugovor o zajmu vrijedan 75 milijuna eura, izvijestili su na stranicama Ministarstva financija.

Novac od ovog zaduženja koristit će se za poboljšanje kvalitete i djelotvornost pružanja zdravstvenih usluga u sklopu Programa za rezultate koje će provoditi Ministarstvo zdravlja, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i Agencija za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi, uz nadzor Lalovčeva Ministarstva.

"Još je jedna potvrda stalnih reformi Vlade"

Hrvatska godišnje na zdravstvo troši 7,8 posto svojeg BDP-a, po čemu smo na samom vrhu ljestvice među novim članicama Europske unije, navode iz Ministarstva financija.

– Potpisivanje ovoga zajma još je jedna potvrda stalnih reformi koje provodi Vlada Republike Hrvatske radi unapređenja usluga, boljeg upravljanja i povećanja učinkovitosti u svim segmentima, pa tako i u zdravstvu – kazao je Lalovac te zahvalio Svjetskoj banci zbog podrške Vladi u reformama.

Novac tek kada se postignu rezultati

– Iznimno nam je drago poduprijeti Vladu Republike Hrvatske s Programom, koji će biti usmjeren na rezultate i pridonijeti ostvarenju ciljeva hrvatskoga zdravstva u smislu povećanja dostupnosti kvalitetnijih usluga zdravstvene zaštite, naročito najsiromašnijima, te ravnopravnije raspodjele dostupnih sredstava za zdravstvo – kazala je Mamta Murthi.

Sredstva zajma bit će isplaćena tek kad se postignu dogovoreni rezultati. Kredit je potpisan uz rok dospijeća od 20 godina, s četiri godine počeka.

>>Otplata duga u ovrsi – prvo glavnica, a onda kamate

>>Lalovac: Dugovi građana i poduzeća su eksplodirali, riječ je o dužničkom ropstvu

>>Lalovac napao HNB: Ražalostila me neodgovornost monetarne vlasti

Komentara 10

KA
kajinx
20:08 10.06.2014.

Novac za zdravstvo ! Nije zdravstvo nego zdravlje. Pitajte Ministra zdravlja. Nazdravlje!

CE
cenzura
20:37 10.06.2014.

Ovi nisu za nikaj drugo sposobni nego za posuđivanje para! Zadužuju nas bez uma i razuma a novac troše na nepotrebnu medicinsku tehniku, skupe automobile, putovanja po bijelom svijetu (bez rezultata) itd itd.....

SU
superfinta
21:18 10.06.2014.

Potpisat kredit ili dignut zajam moze svatko .Tko ce gavracat?Minister sigurn ne.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije