Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ministar Lalovac sa Svjetskom bankom potpisao zajam od 75 milijuna eura

– Potpisivanje ovoga zajma još je jedna potvrda stalnih reformi koje provodi Vlada – kazao je ministar financija Lalovac
10. lipnja 2014. u 20:00 10 komentara 802 prikaza
Boris Lalovac
Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

Ministar financija Boris Lalovac i regionalna direktorica Svjetske banke za središnju Europu i baltičke zemlje Mamta Murthi potpisali su danas ugovor o zajmu vrijedan 75 milijuna eura, izvijestili su na stranicama Ministarstva financija.

Novac od ovog zaduženja koristit će se za poboljšanje kvalitete i djelotvornost pružanja zdravstvenih usluga u sklopu Programa za rezultate koje će provoditi Ministarstvo zdravlja, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje i Agencija za kvalitetu i akreditaciju u zdravstvu i socijalnoj skrbi, uz nadzor Lalovčeva Ministarstva.

"Još je jedna potvrda stalnih reformi Vlade"

Hrvatska godišnje na zdravstvo troši 7,8 posto svojeg BDP-a, po čemu smo na samom vrhu ljestvice među novim članicama Europske unije, navode iz Ministarstva financija.

– Potpisivanje ovoga zajma još je jedna potvrda stalnih reformi koje provodi Vlada Republike Hrvatske radi unapređenja usluga, boljeg upravljanja i povećanja učinkovitosti u svim segmentima, pa tako i u zdravstvu – kazao je Lalovac te zahvalio Svjetskoj banci zbog podrške Vladi u reformama.

Novac tek kada se postignu rezultati

– Iznimno nam je drago poduprijeti Vladu Republike Hrvatske s Programom, koji će biti usmjeren na rezultate i pridonijeti ostvarenju ciljeva hrvatskoga zdravstva u smislu povećanja dostupnosti kvalitetnijih usluga zdravstvene zaštite, naročito najsiromašnijima, te ravnopravnije raspodjele dostupnih sredstava za zdravstvo – kazala je Mamta Murthi.

Sredstva zajma bit će isplaćena tek kad se postignu dogovoreni rezultati. Kredit je potpisan uz rok dospijeća od 20 godina, s četiri godine počeka.

>>Otplata duga u ovrsi – prvo glavnica, a onda kamate

>>Lalovac: Dugovi građana i poduzeća su eksplodirali, riječ je o dužničkom ropstvu

>>Lalovac napao HNB: Ražalostila me neodgovornost monetarne vlasti

Norveška rukometna reprezntacija
Hrvatska u finalu
Pogledajte što norveški mediji pišu nakon poraza, još ne mogu vjerovati da neće u finalni boj
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj
  • kajinx:

    Novac za zdravstvo ! Nije zdravstvo nego zdravlje. Pitajte Ministra zdravlja. Nazdravlje!

  • tajo777:

    Ovi nisu za nikaj drugo sposobni nego za posuđivanje para! Zadužuju nas bez uma i razuma a novac troše na nepotrebnu medicinsku tehniku, skupe automobile, putovanja po bijelom svijetu (bez rezultata) itd itd.....

  • superfinta:

    Potpisat kredit ili dignut zajam moze svatko .Tko ce gavracat?Minister sigurn ne.