Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Krstičević u Kabulu, NATO hvali hrvatske vojnike: 'Sjajno rade, veoma su cijenjeni'

U glavnom središtu NATO-ove misije u Kabulu, ministra Krstičevića i izaslanstvo Hrvatske vojske primio je zamjenik zapovjednika NATO-ove misije Resolute support general Salvatore Camporeale koji je pohvalio profesionalnost hrvatskih vojnika u Afganistanu
02. prosinca 2018. u 19:09 58 komentara 2603 prikaza
ministar Krstičević u Kabulu
Foto: MORH
Pogledajte galeriju 1/17

Ministar obrane Damir Krstičević u nedjelju je u Kabulu primio pohvale afganistanskog kolege po dužnosti te zamjenika zapovjednika NATO-ove mirovne misije za sjajan rad hrvatskih vojnika koji 15 godina pomažu u izgradnji mira i uvježbavanju tamošnjih snaga, priopćeno je iz MORH-a.

Damir Krstičević izaslanstvo Oružanih snaga RH Krstičević pet dana u posjetu hrvatskim vojnicima u mirovnoj misiji u Afganistanu

Potpredsjednik vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević s izaslanstvom Oružanih snaga Republike Hrvatske predvođenom zamjenikom načelnika Glavnog stožera OS RH general-pukovnikom Dragom Matanovićem boravi od subote  u službenom posjetu Islamskoj Republici Afganistan gdje je hrvatskim vojnicima uručio medalje dalje za profesionalnost i časno služenje u međunarodnom okruženju.

Pogledajte video Krstičevića u Kabulu:

S ministrom obrane Islamske Republike Afganistan, generalom Tariqom Shahom Bahramijem, ministar Krstičević je razgovarao o aktualnoj sigurnosno-političkoj situaciji u Afganistanu i doprinosu Hrvatske u mentoriranju afganistanskih snaga sigurnosti.

Bahrami je zahvalio hrvatskome kolegi na doprinosu Hrvatske u mentoriranju afganistanskih snaga.

"Hvala Hrvatskoj i svim NATO članicama koje služe u Afganistanu i daju potporu Afganistanskim snagama sigurnosti u izgradnji mira", rekao je Bahrami.

Ministar Krstičević u posjeti hrvatskim vojnicima u Libanonu OPERACIJE UNIFIL Ministar Krstičević i general Šundov s hrvatskim vojnicima u Libanonu

U glavnom središtu NATO-ove misije u Kabulu, ministra Krstičevića i izaslanstvo Hrvatske vojske primio je zamjenik zapovjednika NATO-ove misije Resolute support general Salvatore Camporeale koji je pohvalio profesionalnost hrvatskih vojnika u Afganistanu.

"Hrvatski vojnici sjajno rade svoj posao, veoma su cijenjeni i za NATO je vrlo važan doprinos Hrvatske ovoj misiji", rekao je, prenosi Ministarstvo obrane RH.

U poslijepodnevnim satima ministar Krstičević posjetio je i pripadnike 9. hrvatskog kontingenta na čelu sa zapovjednikom kontingenta brigadirom Draženom Resslerom, raspoređene u području Kabula te im uručio medalje za sudjelovanje u misiji, za profesionalnost i časno služenje u međunarodnom okruženju.

MORH Podignuta optužnica Vojnici helikopterom MORH-a otišli u krivolov: Po Dinari lovili vepra i sve snimali

"Bila mi je čast dodijeliti vam medalje NATO-a i čuti pohvale i zahvalnost od saveznika za sudjelovanje Hrvatske vojske ovdje u Afganistanu. Svojim angažmanom, mentoriranjem i savjetovanjem već 15 godina učinili ste afganistansku vojsku boljom i ponosan sam na vas kao ministar obrane", rekao je Krstičević.

ministar Krstičević u Kabulu
1 / 17
ministar Krstičević u Kabulu

Također, ministar je naglasio da sudjelovanje u mirovnim misijama i operacijama pomažu Hrvatskoj u jačanju operabilnosti.

„Hrvatska vojska ima jako dobro znanje i iskustvo koje prenosimo našim partnerima i prijateljima u preko 50 zemalja. Također, to je izvrsna prilika da mi učimo od drugih i kroz sustav naučenih lekcija jačamo sposobnosti Hrvatske vojske te da Hrvatska vojska svakog dana bude što bolja i ono što je naša temeljna zadaća, a to je jamac mira i sugurnosti u Hrvatskoj“, poručio je ministar Krstičević iz Kabula.

U Afganistanu je trenutno 9. hrvatski kontingent (HRVCON RS), koji broji 106 pripadnika raspoređenih na dvije lokacije - Kabul i Mazar-e-Sharif.

IZ ISTANBULA STIGLI U ZAGREB
Svaki dan pripremamo 30 vrsta baklava, nismo ih mogli napeći ni usred krize
Otok Rab
Kraljevska oaza
Otok Rab: Istražite otok sreće koji skriva najljepše pješčane plaže na kojima se kupao i britanski kralj Edward VIII.
 • Avatar ovdje Maks
  ovdje Maks:

  Hrvatski vojnik je medju najboljima i treba s najboljima,

 • Avatar ovdje Maks
  ovdje Maks:

  Afganistan je srbija, dezurni komsije besni:))

 • Danijel2:

  Malo me uhvati tuga, kada se sjetim da su hrvatski vojnici kroz cijelu povijest bili vrlo cijenjeni u tuđim vojskama, da su svoje živote žrtvovali za nečije tuđe ratove.