Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Podignuta optužnica

Vojnici helikopterom MORH-a otišli u krivolov: Po Dinari lovili vepra i sve snimali

MORH
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
22.11.2018.
u 20:37

Sve se dogodilo nakon planirane obuke prilikom povratka u vojarnu, u nenaseljenom planinskom dijelu

Vojnici koji su povodom redovitog zadatka na koji su iz vojne baze u Divuljama poletjeli helikopterom pretvorio se u lov na vepra na Dinari.

Kako javlja Dnevnik.hr pritom su se i snimali, što im je na kraju i "presudilo". Incident se dogodio u ožujku ove godine, a javnost do danas nije bila upoznata s time. 

U MORH-u su za Dnevnik.hr potvrdili incident te kazali kako je nakon predmetnog događaja Vojna policija provela kriminalističko istraživanje te je o istom izvijestila nadležno Općinsko državno odvjetništvo, temeljem čega je podignuta optužnica.

Sve se dogodilo nakon planirane obuke prilikom povratka u vojarnu, u nenaseljenom planinskom dijelu. U helikopteru su se nalazila i dva pripadnika Zapovjedništva specijalnih snaga OSRH, no utvrđeno je kako oni nisu izravno sudjelovali u počinjenju kaznenog djela te protiv istih nadležno odvjetništvo nije podignulo optužnicu. Dodali su i kako je skladu sa Zakonom o službi u OSRH zbog počinjenja stegovnih prijestupa protiv sudionika pokrenuti i stegovni postupci pred Vojnostegovnim sudom, zaključuje Dnevnik.hr dodajući kako vepar nije upucan.

>> Pogledajte vojnu vježbu Velebit 18

Ključne riječi

Komentara 86

Avatar patkovic
patkovic
00:07 23.11.2018.

znaju i u prvoj pomoći pod rotacijom otić po ćevape

BR
bruno877
22:54 22.11.2018.

Išao je i Milanović prčiti u Rijeku helikopterom. Zapravo nikom ne zamjeram, neka i tih par mojih kuna...

DU
Deleted user
20:55 22.11.2018.

I vojnici su ljudi.Prelet vrtoletom bio je usputan, na povratku u bazu,,nisu pucali na divljac, ne vidim u cemu je problem?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije