Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
spomen obilježje

Ministar branitelja Matić uručio ratnoj PP Dalj odličje za junaštvo

Matić, Dalj (1)
Foto: Marko Mrkonjic/PIXSELL
1/6
01.08.2013.
u 14:04

- Na ovaj način pokazujemo da nismo i da nećemo zaboraviti hrvatske branitelje - poručio je ministar branitelja Predrag Matić

Poginuli pripadnici ratne Policijske postaje Dalj danas su dobili svoje spomen obilježje s fotografijama poginulih branitelja u holu daljske postaje. Prije 22 godine tamo je poginulo 20 policajaca, 15 pripadnika ZNG-a i četiri civilne zaštite. Ratna daljska postaja prva je policijska postaja koja je odlikovana Redom Nikole Šubića Zrinskog za junaštvo.

- Ovi dečki do sada nisu odlikovani za djela koja su napravili. Bio sam i prošle godine ovdje, pa sam po povratku odmah otišao kod predsjednika koji je prihvatio inicijativu za odlikovanjem. Na ovaj način pokazujemo da nismo i da nećemo zaboraviti hrvatske branitelje - poručio je ministar branitelja Predrag Matić u Dalju koji je potom pogledao film "Uloga i doprinos policije u Domovinskom ratu", a najavljeno je i snimanje dokumentarca "Dalj 1991. - hrvatski Alamo". Uz članove obitelji poginulih, u sjećanju na daljsku tragediju sudjelovao i ratni zapovjednik PP Dalj Ivan Kovčalija.

- Ovo je prva i najveća hrvatska žrtva na ovom području. Izgubili smo tada bitku, ali pobijedili rat - rekao je te dodao kako se duh poginulih kolega koji su obranili postaju stalno osjeća.  

>> Matić: Amerikanci imaju Alamo, Hrvati imaju Dalj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije