Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bruxelles

Mimica: Naknadom za telekom-tvrtke želimo potaknuti ulaganja

Neven Mimica
Tomislav Krasnec/VLM
10.02.2012.
u 12:32

– Čim dobijemo investicijske planove, razgovarat ćemo s kompanijama o načinu i vremenu ukidanja ove naknade – rekao je Mimica

Potpredsjednik Vlade Neven Mimica u Bruxellesu na sastanku s potpredsjednicom Europske komisije Neelie Kroes objasnio je zašto je Milanovićeva vlada ponovno nametnula telekomunikacijskim kompanijama posebnu naknadu.

– Naš jedini cilj, jedna namjera, jest potaknuti ulaganja, odnosno dobiti od telekomunikacijskih kompanija uvjerljive investicijske planove. Dakle, ne samo pisma namjere o investicijama nego investicijske planove. Čim se to dogodi, razgovarat ćemo s kompanijama o načinu i vremenu ukidanja ove naknade – rekao je Mimica nakon završetka sastanka u zgradi Europske komisije.

Potpredsjednica Komisije i povjerenica za digitalni razvoj pisala je hrvatskoj Vladi s upozorenjem da naknada za telekomunikacijske usluge nije u skladu s pravilima EU. Nakon tog pisma, i predsjednik Komisije Barroso upozorio je premijera Milanovića na taj problem prilikom njihova kratkog sastanka u Bruxellesu 30. siječnja. Mimica je danas došao u Bruxellesu upravo kako bi objasnio poziciju hrvatske Vlade u vezi s tim.

– Naše je stajalište da ovdje nije riječ o uskom pitanju predstavlja li naplaćivanje te naknade kršenje europskih pravila ili ne. Ionako ćemo do dana ulaska u članstvo EU tu naknadu prestati naplaćivati. Ne radi se čak ni o fiskalnom, odnosno proračunskom pitanju. Ovdje se definitivno radi o pitanju poticanja ulaganja u TK sektor. Naknada služi kao poticaj kompanijama da krenu u investiranje – rekao je Mimica.

Investicije su ključna karika novog proračuna koji predlaže Vlada. Ne bude li investicija, proračun bi se mogao urušiti, a Vlada vidi upravo telekomunikacijsku industriju kao područje na kojemu je moguće pokrenuti investicijski ciklus u vrlo kratkom roku. Još samo u to treba uvjeriti telekomunikacijske kompanije koje su sve u vlasništvu tvrtki iz zemalja EU, zbog čega su se i bunile europskoj povjerenici Neelie Kroes.

Ključne riječi

Komentara 17

BA
babanko
13:05 10.02.2012.

Ove i druge naknade su \" uharači što više i što prije\"

VF
vferari
13:12 10.02.2012.

A.S.Puškin Molim te reci gdje sinaučio ovako se izražavt i to javno što je tek privatno.Vidiš samo nastavi tako admir te neće dirat sve dok se tako izražavaš i dok ne napišeš nešto pozitivno o vladajućima.

Avatar tomasesi
tomasesi
13:04 10.02.2012.

Mimica: Naknadom za telekom tvrtke želimo potaknuti ulaganja ______ Sve te naknade pasti će po džepu hrvatskih građana. Cijene telekomunikacijskih usluga u Hrvatskoj su najskuplje u svijetu. Dozvolili ste majmunima iz EU da vam pljačkaju građane i društvo preko tihko tih operatera. U tome prednjači VIPnet govnarska banda, a nisu ni ostali puno bolji. Mrš stoko!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije