Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ublažavanje plinskog i strujnog porasta

Milošević: Vlada pripremila sveobuhvatan paket mjera za pomoć građanima

Foto: Sandra Simunovic/PIXSELL
1/3
15.02.2022.
u 16:08

Na novinarski upit je li bilo riječi o rekonstrukciji Vlade Milošević je kazao da to nije bila tema ni danas niti na ranijim sastancima

Potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava Boris Milošević izjavio je u utorak da je Vlada pripremila sveobuhvatan paket mjera za ublažavanje plinskog i strujnog udara na standard građana. Detalje nije otkrio.

 - Paket mjera je sveobuhvatan, obuhvaća pomoć i gospodarstvu i svim građanima, posebno određene mjere ciljaju na građane koji su socijalno ugroženi i jedan dio mjera usmjeren je na pomoć poljoprivrednicima - kazao je Milošević u Banskim dvorima nakon koalicijskog sastanka.

Riječ o međuresornom paketu koji se pripremao dulje vrijeme, dodao je Milošević ne želeći govoriti o detaljima. Istaknuo je da na koalicijskom sastanku nije bilo nikakvih disonanci te kako smatra da su ispunjena očekivanja koalicijskih partnera.

Vlada će mjere detaljno predstaviti u srijedu u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, najavio je.

Koalicijski partneri također su primili na znanje odluku Ustavnog suda o covid potvrdama. Naime, Ustavni sud u utorak je odbio zahtjev 35 oporbenih saborskih zastupnika i prijedloge još 28 drugih podnositelja koji su tvrdili da uvođenje covid potvrda u javnom sektoru nije ustavno i zakonito.

- Odluka Ustavnog suda je na neki način bila očekivana jer svi smo bili za tu mjeru i smatrali ju prikladnim u danom trenutku i epidemiološkoj situaciji, da ima razmjeran cilj da se zaštiti zdravlje građana - rekao je Milošević.

Poručio je kako se očekuje da će epidemiološka situaciji iz tjedna u tjedan biti sve bolja te da će broj zaraženih padati pa da nove mjere neće biti ni potrebne.

Na novinarski upit je li bilo riječi o rekonstrukciji Vlade Milošević je kazao da to nije bila tema ni danas niti na ranijim sastancima.

VIDEO Brodska policija o maloljetnom hakeru: Imao je pomagača iz inozemstva

Komentara 4

Avatar Istinski Hrvatski Vitez
Istinski Hrvatski Vitez
16:58 15.02.2022.

Vlada pripremila sveobuhvatan paket mjera za pomoć onim jadnim građanima koji nemaju znanja, odlučnosti i mogučnosti da se spase od balkanske mizerije i nađu spas u bežaniji za Irsku i Njemačku.

Avatar gorilla_glue
gorilla_glue
20:01 15.02.2022.

uopce vise ne slusan plenkovica. samo cekan pupovca ili milosevica. sudeci po izjavama, koalicija ideoloskih kompatibilnih partnera, citaj hdza i sdss, je stabilna i neupitna. lol.

Avatar Mudlin
Mudlin
17:06 15.02.2022.

Prvi "paket mjera" je povećanje plaća kancelarijskim štakorima? I udvostručiti broj tih uhljeba? Naravno, i poduplati davanje za pupavčeve Hobocti, kaj ne?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije