Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šest rata bez kamata

Gradska plinara Zagreb Opskrba ponudila poduzetnicima obročnu otplatu duga za plin

Zagreb: Plinara povodom 10. ro?endana darivala svoje korisnike u poslovnici
Foto: Borna Filic/PIXSELL
1/3
14.02.2022.
u 17:16

Iz GPZO navode kako time nastoje izaći u susret poduzetnicima u skladu sa svojim mogućnostima i pomoći im prebroditi ovo razdoblje u kojem je došlo do značajnih poremećaja u cijeni

Gradska plinara Zagreb Opskrba (GPZO) ponudila je poduzetnicima mogućnost da dug za račune za plin otplate u šest rata bez kamata. Odgoda se, kako su izvijestili, odnosi na neplaćene račune za isporuku plina od 1. studenog 2021. godine. Poduzetnici bi time bili oslobođeni plaćanja kamata za obračunatu potrošnju u navedenom periodu.

Iz GPZO navode kako time nastoje izaći u susret poduzetnicima u skladu sa svojim mogućnostima i pomoći im prebroditi ovo razdoblje u kojem je došlo do značajnih poremećaja u cijeni plina na svjetskom tržištu. 

Podsjećaju da svi kupci koji su proveli otvoreni postupak javne nabave po fiksnoj cijeni i dalje imaju tu istu fiksnu cijenu jer legislativa vezana za otvoreni postupak javne nabave tako propisuje. Ti su uvjeti obvezujući za sve opskrbljivače. One ustanove i poduzeća koji se nisu odlučili za ugovaranje cijene kroz otvoreni postupak javne nabave, dobili su aneks ugovora zbog promijenjenih tržišnih uvjeta i poskupljena plina na svjetskoj burzi, sukladno uvjetima prvotnoga ugovora. 

VIDEO Tomislav Ćorić o povećanju cijena energenata

Komentara 1

BR
Brkovi
17:24 14.02.2022.

U prijevodu zbog nesposobnosti tvrtke gradske plinare poduzetnici će plaćati naknadu a uprava će i dalje uživati u svom neradu i bahaćenju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije