Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nije promijenio stav

Milorad Pupovac: Morat će se razgovarati o mirovinskoj reformi

Milorad Pupovac
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
04.06.2019.
u 15:56

Na pitanje treba li s mirovinskom reformom otići i resorni ministar Marko Pavić, Pupovac je kazao da je mirovinska reforma počela u vrijeme SDP-ove Vlade te da se od sadašnje razlikovala u svega nekoliko godina u dobi odlaska u mirovinu.

Predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac izjavio je u utorak da će se morati voditi razgovori o mirovinskoj reformi, a na pitanje je li opcija da se zakon povuče odgovorio je kako je "opcija da se razgovara o tome".

Pupovac je potvrdio novinarima, nakon što je ranije izašao sa sastanka koalicijskih partnera u Banskim dvorima, da je tema sastanka bila mirovinska reforma, a on nije promijenio svoj prijašnji stav.

"Nisam slučajno bio protiv mirovinske reforme, neovisno o tome kakav će biti ishod provjere potpisa referendumske inicijative, neophodno je da se razgovara o mirovinskoj reformi", kazao je. Smatra da je to osjetljivo pitanje za društvo, za sve radno ovisno stanovništvo, sindikate i Vladu.

Upitan je li opcija da se povuče zakon, Pupovac je kazao da je "opcija da se razgovara o tome".

Na pitanje treba li s mirovinskom reformom otići i resorni ministar Marko Pavić, Pupovac je kazao da je mirovinska reforma počela u vrijeme SDP-ove Vlade te da se od sadašnje razlikovala u svega nekoliko godina u dobi odlaska u mirovinu.

Dodao je kako to nije problem samo naše zemlje. "Sve zemlje su pod pritiskom kapitalističkih odnosa dospjele do toga da to moraju raditi, a mi smo još dodatno dospjeli jer nam se sve veća količina novca izdvaja iz proračuna, a ne iz Mirovinskog fonda", kazao je.

Novinare je zanimalo i koga će SDSS podržati na predstojećim predsjedničkim izborima, na što je Pupovac rekao kako o tome na stranačkim sastancima nije bilo rasprave, ali će se vidjeti kako će se SDSS pozicionirati na tu temu.

"Nakon ovoga iskustva s europskim izborima i potrebe da napravimo korak više u konsolidaciji biračkog tijela, promjeni percepcije u općoj javnosti kada je posrijedi stranka i srpska zajednica, mi ćemo nastaviti raditi na tome, pa možda čak i na predsjedničkim izborima", odgovorio je. Upitan hoće li to napraviti sa svojim kandidatom odvratio je kako će tek vidjeti s čijim kandidatom.
 

Komentara 4

PU
puntar13
16:19 04.06.2019.

Pa nije valjda da ga interesira nešto drugo osim interesa Srba?

DU
Deleted user
16:54 04.06.2019.

Koliko je kompleksna tema mirovine u cijeloj EU govori činjenica da je parlament Nizozemske sa oporbom, sindikatima i predstavnicima poduzeća do tri u noći jučer vijećao.. Nedavno je u ovoj zemlji bio štrajk javnog prometa, sve je bilo stalo taj dan u ovoj zemlji kao poruka i signal ministru i vladajućima da se ne podižu godine za odlazak u mirovinu i omogući starijima prijevremeni odlazak u istu. Naznake su da je vlada poklekla pod pritiskom radnog naroda. U ovoj zemlji fondovi su prepuni novca ali zbog niske rente dolaze u probleme. U ovom momentu se iza zatvorenih vrata nastavlja borba u cilju pravedne mirovinske reforme ali se mora paziti da i buduće generacije imaju sigurne mirovine...

ST
stefj
17:01 04.06.2019.

Koga će podržati za predsjednika? Pa Vučića, naravno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije