Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
generalova tužba

Miljenić o slučaju Ademi: Ja sam tada napravio sve što je trebalo

Orsat Miljenić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
30.09.2014.
u 16:32

Ademi državu krivi da je u Haag selektivno slala dokumente koji upućuju na to da je on izdavao zapovjedi u akciji Medački džep, iako nije

Kao predstojnik ureda za suradnju s Haaškim sudom od 2000. do 2002. godine napravio sam sve što je trebalo u slučaju generala Rahima Ademija, odgovorio je danas ministar pravosuđa Orsat Miljenić na tužbu generala Ademija koji od države traži milijun kuna kao naknadu jer je, kako tvrdi, u haaškom pritvoru nepotrebno proveo sedam mjeseci.

Ademi državu krivi da je u Haag selektivno slala dokumente koji upućuju na to da je on izdavao zapovjedi u akciji Medački džep, iako nije, a s druge strane, nisu slali neke važne druge dokumente, poput ratnog dnevnika 9. gardijske brigade.

- Ja sam tada napravio sve što je trebalo. Ako razgovarate s njim, sigurno će vam reći da se to što on tvrdi ne odnosi na to razdoblje kad sam ja bio predstojnik ureda, a drugo ne mogu komentirati – kazao je Miljenić te dodao, generalno govoreći, da treba vidjeti postoji li mogućnost nagodbe. 

- Gdje god se može, treba izbjeći sudski spor. Sigurno u vrijeme dok sam ja bio predstojnik ureda, postupalo se jasno, transparentno, prema svima jednako, nikakvi dokumenti se skrivali nisu, svi su bili dostavljani i obrani i tužiteljstvu jer su bila takva pravila – poručio je Orsat Miljenić.

>>General Rahim Ademi tužbom protiv države traži milijun kuna odštete

>>Ademi skrio topničke dnevnike 1998., po njih poslao 2000.
 

Komentara 6

Avatar Django
Django
18:31 30.09.2014.

Kaže Orsat "Ja sam tada napravio sve što je trebalo". Pa uopće ne sumnjamo u to.....

Avatar TAJSAM
TAJSAM
22:09 30.09.2014.

Pa nemogu ovi na vlasti biti krivi za nešto jer oni ništa niti ne rade. Da se nešto radi bilo bi nam bolje nego Švicarcima jer smo ljepša i bogatija zemlja nego Švicarska samo što nam neradnici i oni koji ne vole niti Hrvatsku niti dragog Boga stoje nad glavama. Pročiče i to, sagraditi čemo Lijepu Našu svim nevjernicima uz inat. Pozdrav dobrim ljudima

Avatar drug lenjin
drug lenjin
20:49 30.09.2014.

Kakva država takvi generali.Zbog čega tuži Hrvatsku pa nije ga Hrvatska optužila već Haag.Toliko o domoljublju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije