Naslovnica Vijesti Hrvatska

Miljenić o slučaju Ademi: Ja sam tada napravio sve što je trebalo

Ademi državu krivi da je u Haag selektivno slala dokumente koji upućuju na to da je on izdavao zapovjedi u akciji Medački džep, iako nije
30. rujna 2014. u 16:32 6 komentara 302 prikaza
Orsat Miljenić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Kao predstojnik ureda za suradnju s Haaškim sudom od 2000. do 2002. godine napravio sam sve što je trebalo u slučaju generala Rahima Ademija, odgovorio je danas ministar pravosuđa Orsat Miljenić na tužbu generala Ademija koji od države traži milijun kuna kao naknadu jer je, kako tvrdi, u haaškom pritvoru nepotrebno proveo sedam mjeseci.

Ademi državu krivi da je u Haag selektivno slala dokumente koji upućuju na to da je on izdavao zapovjedi u akciji Medački džep, iako nije, a s druge strane, nisu slali neke važne druge dokumente, poput ratnog dnevnika 9. gardijske brigade.

- Ja sam tada napravio sve što je trebalo. Ako razgovarate s njim, sigurno će vam reći da se to što on tvrdi ne odnosi na to razdoblje kad sam ja bio predstojnik ureda, a drugo ne mogu komentirati – kazao je Miljenić te dodao, generalno govoreći, da treba vidjeti postoji li mogućnost nagodbe. 

- Gdje god se može, treba izbjeći sudski spor. Sigurno u vrijeme dok sam ja bio predstojnik ureda, postupalo se jasno, transparentno, prema svima jednako, nikakvi dokumenti se skrivali nisu, svi su bili dostavljani i obrani i tužiteljstvu jer su bila takva pravila – poručio je Orsat Miljenić.

>>General Rahim Ademi tužbom protiv države traži milijun kuna odštete

>>Ademi skrio topničke dnevnike 1998., po njih poslao 2000.
 

joely richardson
bolan gubitak
Joely Richardson: Sestrina me smrt zauvijek promijenila

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Django
  Django:

  Kaže Orsat "Ja sam tada napravio sve što je trebalo". Pa uopće ne sumnjamo u to.....

 • Avatar TAJSAM
  TAJSAM:

  Pa nemogu ovi na vlasti biti krivi za nešto jer oni ništa niti ne rade. Da se nešto radi bilo bi nam bolje nego Švicarcima jer smo ljepša i bogatija zemlja nego Švicarska samo što nam neradnici i oni koji ... prikaži još! ne vole niti Hrvatsku niti dragog Boga stoje nad glavama. Pročiče i to, sagraditi čemo Lijepu Našu svim nevjernicima uz inat. Pozdrav dobrim ljudima

 • Avatar drug lenjin
  drug lenjin:

  Kakva država takvi generali.Zbog čega tuži Hrvatsku pa nije ga Hrvatska optužila već Haag.Toliko o domoljublju.