Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pobjednička formula

Milinović predsjednik HDZ-a, a Milošević premijerski kandidat?

'22.09.2011., Zagreb - Darko Milinovic - ministar zdravstva i socijalne skrbi prisustvovao je otvaranju novoizgradjenih dijelova objekata Klinickog bolnickog centra Zagreb na Rebru. Na trenutak ga je
Foto: 'Davor Puklavec/PIXSELL'
1/3
Autori: Davor Ivanković, Sonja Hoffman
18.01.2012.
u 11:00

To je račun bez krčmara, čak pokazuje i neke slabosti kandidata, neka prvo potvrde koliko su jaki u kampanji, kaže član Predsjedništva HDZ-a

Najjači do sada objavljeni protukandidati Jadranke Kosor na unutarstranačkim izborima, Darko Milinović i Ivan Domagoj Milošević, možda pronalaze taktiku kojom bi, prvo, srušili planove J. Kosor i eliminirali je iz utrke za čelno mjesto u HDZ-u, a potom na miru podijelili utjecajne funkcije i vodili stranku prema idućim parlamentarnim izborima. Njima je, a vjerojatno i ostalim kandidatima, jasno da je potrebna svojevrsna predizborna sinergija planiraju li pobijediti J. Kosor. Prema jednoj taktici, D. Milinović bi osvojio mjesto predsjednika stranke, a D. Milošević bi, u slučaju da zaostane u broju glasova za Milinovićem, svejedno bio "namiren" – funkcijom premijerskog kandidata HDZ-a na idućim parlamentarnim izborima 2015.

Tajanstveni Karamarko

Manje od tjedan dana do sjednice predsjedništva HDZ-a, kada će biti određen datum održavanja izbornog sabora stranke, špekulacije o protukandidatima predsjednici HDZ-a su na vrhuncu. Osim J. Kosor, tu su još Darko Milinović, Domagoj Milošević, dva liječnika, voditelj ORL odjela na Rebru, dr. Drago Prgomet, i ravnatelj KBC-a Dubrava, dr. Milan Kujundžić. Tu je, naravno, i Tomislav Karamarko koji, po običaju, do zadnjeg trenutka čuva tajnu hoće li se kandidirati za predsjednika stranke ili za neku drugu funkciju. Pristupe li svi kompliciranoj proceduri izbora čelnog čovjeka, s priličnom sigurnošću može se zaključiti da nitko od kandidata neće osvojiti potrebnih 50 posto glasova u prvom krugu izbora. Na izbornom saboru stranke, računa se negdje početkom svibnja, oko 2500 delegata birat će stranačkog šefa, čini se u dva kruga. J. Kosor, po ovoj računici, premda još uživa većinsku potporu u Predsjedništvu stranke, a priličnu i u temeljnim ograncima i ograncima po gradovima i županijama, svejedno neće uspjeti pobijediti u prvom krugu unutarstranačkih izbora. A to bi, slažu se analitičari, bila i njezina jedina šansa da sačuva čelno mjesto u stranci. Uđe li "tek" u drugi krug, smatra se, naći će se pred ujedinjenim protivnikom, koji bi na sebe potom u drugom krugu kanalizirao sve glasove otpora J. Kosor. Premda ni Milinović a pogotovu Milošević ne potvrđuju takve priče, naprotiv tvrde da nisu dogovarali nikakvu sličnu "sinergiju", čini se da iza ovog "dima" ima i "vatre". Ima mišljenja da vijesti o tako dogovorenoj predizbornoj podjeli funkcija predsjednika i premijerskog kandidata, naprotiv, siju iz redova pobornika sadašnje predsjednice, pa čak i iz krugova vladajućih (SDP), kojima nije svejedno tko će biti na čelu političkog konkurenta i priželjkuju, naravno, onoga koji neće moći pobijediti Zorana Milanovića.

Prerano za nagodbe

– Meni se čini da je to račun bez krčmara, rano je za takvo licitiranje, zato što se još ne zna kolika je snaga pojedinog kandidata, tako da se i Milinović, a posebice Milošević, koji je u tome novi, moraju dokazati u kampanji – oprezan je jedan od članova predsjedništva stranke. Smatra da bi rane nagodbe, primjerice Milinovića i Miloševića, pokazale čak i određenu slabost kandidata.

– Kad se kampanja zahukta, nakon dva mjeseca, možda se pokaže da bi takva nagodba bila poželjna i da bi članstvo tome bilo sklono. Pričekajmo još, jer nisu ni dr. Prgomet i dr. Kujundžić neozbiljni kandidati – kaže član Predsjedništva.

Komentara 22

SA
santos008
14:27 18.01.2012.

Bude li i dalje Seks pomagao Jadranki Kosor ,njezine sanse su minimalne i pored ovakvih kandidata ko sto je neotesani Milinovic ili dvoimenovani-troprstas.

TO
Toni50
12:36 18.01.2012.

Odkako nema onog finog sposobnog obrazovanog gospodina Dr. Ive među njima ostali samo ( kako rekoše prijateljski novinarai iz EU sve okolo seljačine) Mogu se mješati kako hoče i birati ne pomaže ništa na vlasti idalje iz pozadine ostaje Šekss koji komanduje sa zbunjenima ...

Avatar patkovic
patkovic
16:35 18.01.2012.

a angela \"piše\" gđi drobac jer inače mora ponovo platit

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije