Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pismo

Milinović: M. Jelavić iznosi neistine, djeci su prava proširena

Darko Milinović
Marko Prpić
VL
Autor
Diana Glavina
16.05.2010.
u 19:50

Ministar zdravstva pučkom pravobranitelju objašnjava zašto je kritizirao pravobraniteljicu za djecu

Ministar zdravstva Darko Milinović otvorenim pismom obratio se pučkom pravobranitelju Jurici Malčiću, koji je komentirao polemiku između Milinovića i pravobraniteljice za djecu Mile Jelavić. M. Jelavić dovela je u pitanje kvalitetu zdravstvene zaštite djece u novoj mreži zdravstvenih ustanova te je ustvrdila neprimjerenost štednje na zdravlju djece.

Milinović je to demantirao i iznio sumnju da je stav pravobraniteljice dirigiran iz drugih centara. To se pak nije svidjelo Malčiću koji je priopćio da „bez valjanih argumenata dovoditi u pitanje dobronamjernost i sugerirati postupanje pod utjecajem 'nekih krugova' nije primjereno".

– Poštujem rad neovisnih institucija kao što je pravobraniteljica za djecu i njihovu neovisnost, ali ta neovisnost ne znači da prije nego što provjeri činjenice iznosi neistine u javnost – kaže Milinović u otvorenom pismu Malčiću.

U pismu ističe da je liječenje za oko 900.000 djece besplatno, da su oslobođena participacije te da su mnoga prava u liječenju djece u recesijskoj godini i proširena – novim besplatnim lijekovima, dostupnošću skupih lijekova, itd.

Komentara 5

FU
fudbal
13:27 17.05.2010.

Lizoguzac de ne pojavljivaj se ,zar nemas obraza.Uh sta ja pitam,tebe za obraz????

OB
-obrisani-
20:19 16.05.2010.

U pismu ističe da je liječenje za oko 900.000 djece besplatno, da su oslobođena participacije te da su mnoga prava u liječenju djece u recesijskoj godini i proširena – novim besplatnim lijekovima, dostupnošću skupih lijekova, itd...pametnome dosta...

UK
Ugo Kajvez
23:00 16.05.2010.

Vele dubrovčani i dalmatinci za njega - \"lički medvjed\" !! .... hehe .....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije