Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZABOK Z. Marušić, predsjednik HSP-a, optužuje gradsku vlast:

Milijuni za okoliš oko spomenika partizana

07.04.2009.
u 18:10

Prošlih se dana u Zaboku može osjetiti veliko nezadovoljstvo onim što čini i onim što je u svome mandatu učinila gradska vlast. Tako tvrdi predsjednik zabočkog HSP-a, Zvonko Marušić, koji smatra da su prijedlozi HDZ-a o uređenju gospodarske zone Zabok 6 te industrijske ceste dobri.

Prometni čep
Ujedno, Marušić smatra da ne stvara HDZ iskrivljenu sliku o radu Grada, nego je Grad taj koji je stvara.

– Pročitali smo u Večernjem listu od 1. travnja članak “Zabočki HDZ želi kod građana stvoriti iskrivljenu sliku o radu Grada”. Iskrivljeni je rad zabočke vlasti. Svatko tko je ikad došao automobilom u Zabok u jutarnjim satima ili subotom, može se uvjeriti da je teško u Zabok ući i izaći iz Zaboka zbog prometnih čepova koji se stvaraju na Prilazu dr. Franje Tuđmana – komentirao je Marušić. Ipak, veće je Marušićevo nezadovoljstvo trgom ispred župne crkve, a za čije uređenje žustro osuđuje Grad.

– Slika zabočke gradske vlasti je prava, oni iskrivljeno rade i lažu građanima. Uzeli su građanima šest milijuna kuna kako bi uredili okoliš oko partizanskog spomenika ispred crkvenih vrata, a građanima su obećali trg.

Cijena trga
Trg je, prema rječniku hrvatskog jezika, javna gradska površina, slobodan gradski prostor okružen zgradama, mjesto sastajanja, razgovora, priredbi, političkih skupova, prosvjeda.

Ništa od toga ne može se vidjeti na uređenom okolišu partizanskog spomenika osim da je površina ispresijecana kamenim zidovima, koji neodoljivo podsjećaju na obore za ovce u kamenjaru Dalmatinske zagore – dodao je Marušić. Gradonačelnik Ivan Hanžek navodi kako je cijena uređenja trga poznata.

- Cijena trga je poznata i objavljena. U uređenje je utrošeno 4 milijuna i 200 tisuća kuna. Od toga je 500 tisuća kuna izdvojeno za uređenje crkvenog okoliša. Uređen je i prolaz kod doma zdravlja, ali je zaštićen zbog opasnosti za pješake. Dok je Zvonko Marušić bio ravnatelj Doma zdravlja, nije uložena ni kuna u sanaciju, kao što se ne ulaže ni sada, a to su, na žalost, činjenice koje govore o tome kako neki autori vide u tuđem oku trun, a u svome ne vide cjepanicu - komentirao je gradonačelnik Hanžek Marušićeva prozivanja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije