Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Milijan Brkić: Osobno se ispričavam građanima i članovima stranke zbog pogrešaka i propusta

- Kad se vodstvo HDZ-a udalji od naroda i svoga mnogobrojnog članstva, događaju se određene pogreške i propusti - čemu smo svjedočili i u našoj nedavnoj prošlosti - napisao je Brkić na Facebooku
16. srpnja 2016. u 16:10 204 komentara 15297 prikaza
Milijan Brkić
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić ispričao se putem svog Facebook profila hrvatskim građanima i članovima zbog, kako je rekao, određenih pogrešaka i propusta stranke.

Status prenosimo u cijelosti:

'Zahvaljujući hrabrosti, nesebičnosti i požrtvovnosti hrvatskih branitelja te zajedništvu hrvatskih građana, Hrvata iz BiH i hrvatskog iseljeništva, pod vodstvom prvoga hrvatskog predsjednika i utemeljitelja HDZ-a dr. Franje Tuđmana stvorena je, obranjena i oslobođena naša Republika Hrvatska. Pridružili smo se i zajednici europskih naroda i država s kojima dijelimo zajedničke vrijednosti slobode, sigurnosti, demokracije, odmaka od svih totalitarizama, poštivanja ljudskih prava, općeg napretka i solidarnosti.

HDZ je uvijek znao prepoznati i artikulirati nacionalne interese kada god je bio "uronjen" u svoj narod i kada god je osjećao bilo hrvatskih građana. Međutim, kad se vodstvo HDZ-a udalji od naroda i svoga mnogobrojnog članstva, događaju se određene pogreške i propusti - čemu smo svjedočili i u našoj nedavnoj prošlosti.

Osjećam ljudsku i političku potrebu osobno se ispričati svim hrvatskim građanima te našim vrijednim članicama i članovima

Milijan Brkić

Zbog toga, kao zamjenik predsjednika HDZ-a, osjećam ljudsku i političku potrebu OSOBNO SE ISPRIČATI svim hrvatskim građanima te našim vrijednim članicama i članovima - bez obzira koliko sam mogao ili nisam mogao utjecati na neke odluke.

Polazeći od kritičkog odnosa prema vlastitim propustima, ali i od svojih nedvojbenih povijesnih uspjeha, naša je stranka sposobna i odlučna napraviti novi iskorak. Kao što sam već javno govorio, konsolidirani HDZ želi graditi, želi stvarati, a ne želi rušiti. Želimo vratiti povjerenje našim radom, našim programom, integritetom, kredibilitetom, autentičnošću, otvorenošću i zajedništvom.

Ključ povjerenja i snage HDZ-a su nepotrošeni i mladi, ali i dokazano stručni, vrijedni i nepotkupljivi ljudi koji žele služiti građanima, a ne njima vladati. U središtu moraju biti čovjek, radna mjesta, životni standard, proizvodnja hrane, reforme, gospodarski razvoj, stabilnost i sigurnost, obrazovanje, hrvatski jezik, kultura, zdravstvo, ravnopravnost žena i ljudska prava, nulta stopa tolerancije prema korupciji… Takav HDZ otvoren je za sve izvanstranačke stručnjake koji nisu opterećeni podjelama i partikularnim interesima te za sve ljude koji su cijenjeni u svojim sredinama i koje sugrađani poštuju kao nositelje nacionalnih vrijednosti i identiteta.

ssd SLAVEN LETICA HDZ ne treba male desne stranke, ali treba pravaše iz svojih redova Andrej Plenković 'Odgovarat ću za financije HDZ-a' Što su Plenković i Brkić kazali na Predsjedništvu HDZ-a

Pokazat ćemo i dokazati, da u Hrvatskoj ima mjesta za sve sposobne i vrijedne ljude te da stranačka pripadnost ne smije bit uvjet za njihovu društvenu promociju. Naša prelijepa zemlja može i mora biti privlačno mjesto za život svih hrvatskih građana, ali i za povratak našeg iseljeništva. Zemlja u kojoj će svatko svojim poštenim radom moći osigurati dostojanstven život sebi i svojoj obitelji; iz koje mladi ne samo da neće odlaziti, nego u koju će se rado vratiti svi oni koji su zadnjih godina morali otići.

Čvrsto sam uvjeren da će HDZ nakon sutrašnjeg završetka unutarstranačkih izbora i s novim predsjednikom, jedinstven i osnažen, svojom vizijom, skromnošću, poniznošću, predanošću i vrijednim radom opet zadobiti povjerenje većine hrvatskih građana.

Političari moraju shvatiti da moraju i mogu biti isključivo u službi čovjeka i općeg dobra. Samo tako može se steći povjerenje naroda i krenuti uistinu novim smjerom - u BOLJU HRVATSKU !!!', napisao je Brkić.

>> Brkić ponovno na diplomski

SEZONA TERASA
Hrvatski grad kafića: Da ih obiđete sve trebalo bi vam 14 dana. I svaki dan treba sjesti u 14 kafića...
A1 Hrvatska
ČINE PRAVU STVAR
Oni su dokaz da je Solidarno naše Novo Normalno
 • darkohorva:

  Treba stati iza Plenkovića, mobilizirati sve hrvatske snage, nadzirati dobro APIS i ne dozvoliti lopovu Milanoviću krađu glasova.

 • Avatar Borna Vitez
  Borna Vitez:

  KAKO se ne smatram hrvatskim građaninom već samo Hrvatom tj.pripadnikom hrvatskog NARODA meni se ne moraš ispričavati. Ispričaj se onome kojega si IZDAO a stobom neka se ispričaju mnogi od Predsjednice preko predsjednika Sabora do tehničkog predsjednika Vlade i mnogih ... prikaži još!h ministara te znanih i neznanih likova koji ste IZDALI onoga koji Vas je SVE izmislio i postavio na ta mjesta gdje ste sada........kakvi nezahvalnici na prvi jačni bočni vjetar ste ga IZDALI !!

 • Avatar firebird
  firebird:

  Moramo s HDZom da se ne vrati Milanovic, Jovanovic, Grcic i ekipa, moj glas za HDZ.