Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NA KORONAKARTU

Miletić: Istra i njezini građani iznova se neopravdano kažnjavaju

Foto: Istarska županija
1/2
15.07.2021.
u 17:38

Kako je rečeno, epidemiološka situacija je vrlo povoljna, te je Istra i dalje u tzv. „zelenoj“ zoni prema institutu Robert Koch, relevantnoj Njemačkoj institucija za statistiku i preporuke vezane uz COVID-19

Istarski župan Boris Miletić sazvao je danas 1. koordinaciju s gradonačelnicima gradova u Istarskoj županiji, a koja je održana u prostorijama Istarske razvojne agencije, u Puli, navodi se u priopćenju Istarske županije. 

Budući da je na koordinaciji bilo govora o epidemiološkoj situaciji u Istri i tijeku turističke sezonu, sastanku su prisustvovali i načelnik županijskog SCZ Dino Kozlevac, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije Aleksandar Stojanović, direktor županijskog TZ-a Denis Ivošević i direktor Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić. 

Kako je rečeno, epidemiološka situacija je vrlo povoljna, te je Istra i dalje u tzv. „zelenoj“ zoni prema institutu Robert Koch, relevantnoj Njemačkoj institucija za statistiku i preporuke vezane uz COVID-19. Međutim, prema najnovijoj korona karti EU-a, koju svakog tjedna objavljuje  ECDC, hrvatska obala je od danas u narančastoj boji, budući da se Hrvatska gleda po kriteriju četiri statističkih regija. 

Župan Miletić je još izrazio veliko nezadovoljstvo kazavši da se Istra i njezini građani iznova neopravdano kažnjavaju. Naime, Istra u zadnjih 15 dana bilježi izrazito nisku incidenciju zaraze, koja iznosi 1,9 na 100.000 stanovnika, navodi se u priopćenju Istarske županije. 

- Nije u redu da naši građani, obrtnici i ugostitelji koji se odgovorno ponašaju i poštuju sve propisane epidemiološke mjere ispaštaju. Istra ne bi trebala snositi posljedice zbog neodgovornosti drugih županija i zbog nedovoljnih kontrola u pojedinim županijama. Istra je poželjna i zdravstveno sigurna turistička destinacija, poručio je župan Miletić ponovivši kako se Istarsku županiju mora gledati kao zasebnu cjelinu jer imamo odlične pokazatelje, što je presudno za uspješnu turističku sezonu.

VIDEO: Đikić: 'Dok god bude oko 40-50 % necijepljenih među njima će se širiti nove varijante'

Komentara 5

UM
Uman104
18:19 15.07.2021.

jbt, što taj covid poznaje granice županija....

Avatar Tata1208
Tata1208
22:22 15.07.2021.

Istarska razvojna agencija, ti bokca... Na kojem to ono pismu pišu razvojne programe?

VI
vidum
07:47 16.07.2021.

Pamet u glavu, HDZ na vlast i ne bojte se!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije