Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUD ODLUČIO

Milanu Martiću sudit će se u odsutnosti

Mile Martić
Foto: Screenshot ICTY
01.06.2015.
u 19:29

Martića je Haaški sud 2008. godine osudio na 35 godina zatvora

Hrvatska je za Milanom Martićem, nekadašnjim predsjednikom tzv. Republike Srpske Krajine, izdala europski uhidbeni nalog kako bi mu se sudilo i za raketiranje Karlovca i Jastrebarskog 1995. godine, pišu 24 sata. Martića je, podsjetimo, Haaški sud 2008. godine osudio na 35 godina zatvora zbog ratnih zločina tijekom Domovinskog rata, zbog čega robija u Estoniji.

Estonija je odgovorila kako ne može odobriti Martićevu predaju jer se prema rezoluciji 827 Vijeća sigurnosti UN-a izvršenje kazne ima provoditi izvan teritorija bivše Jugoslavije pa UN nije dao odobrenje da se Martića izruči Hrvatskoj dok izdržava kaznu u Estoniji. Stoga su, zaključilo je izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu, ispunjeni svi preduvjeti da se Martiću sudi u odsutnosti.

Već prije sud je odlučio da će u odsutnosti suditi i Milanu Čeleketiću (69), bivšem zapovjedniku vojske tzv. RSK.

>> Toga 2. svibnja ubijeno je sedam civila u Zagrebu

>> Zločinac Martić pisao Haaškom sudu. Evo na što se žali i što traži!

Komentara 4

DA
davnor
19:59 01.06.2015.

Sudite ove kojih je puna krajina i Vukovar a ne djellte im penzije za nagradu.

DU
Deleted user
23:56 01.06.2015.

Sudite četnicima koji su vam dostpuni! A ima ih nažalost kao pslijeve!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije