Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prijateljske zemlje

Milanović razgovarao s Fajon: Očekujemo potporu Slovenije za ulazak u Schengen

Foto: Ured predsjednika Republike Hrvatske / Marko Beljan
1/2
06.07.2022.
u 17:49

Predsjednik Milanović i ministrica Fajon razgovarali su o bilateralnim odnosima Hrvatske i Slovenije, dviju susjednih i, složili su se, prijateljskih zemalja.

Predsjednik Republike Zoran Milanović primio je danas potpredsjednicu Vlade i ministricu vanjskih poslova Republike Slovenije Tanju Fajon koja službeno boravi u Republici Hrvatskoj.

Predsjednik Milanović i ministrica Fajon razgovarali su o bilateralnim odnosima Hrvatske i Slovenije, dviju susjednih i, složili su se, prijateljskih zemalja. Na sastanku je bilo riječi i o mogućnostima daljnjeg unaprjeđenja suradnje dviju država u raznim područjima, kao i o ulasku Hrvatske u euro područje i schengenski prostor za što predsjednik Milanović očekuje slovensku podršku.

Tema sastanka bila je i situacija na području jugoistočne Europe, prije svega u Bosni i Hercegovini. U kontekstu skorih izbora u toj državi, predsjednik Milanović je ministrici Fajon ponovio i obrazložio svoj stav kako je važno i nužno osigurati legitimnu zastupljenost sva tri konstitutivna naroda u Bosni i Hercegovini.

Isto tako, predsjednik Milanović je izrazio zadovoljstvo potporom Slovenije u nastojanju da se BiH osigura status kandidata za Europsku uniju, a što i sam zagovara. Nadalje, tijekom razgovora bilo je riječi i o sigurnosnoj krizi koju je uzrokovala ruska agresija na Ukrajinu.

Komentara 4

DU
Deleted user
22:36 06.07.2022.

Mile lobirao protiv HR.

AR
Arkade
19:26 06.07.2022.

Milance ima krizu identiteta nezna jel rvatski president ili ercegovacki😂😂😂😂

Avatar DvaDinaraDruže
DvaDinaraDruže
17:54 06.07.2022.

Ma nema boljih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije