Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODSJETIO NA DOBA KUGE 14. STOLJEĆA

Milanović na sindikalnom skupu: Nisam došao dijeliti lekcije Vladi

U Okučanima obilježena 28. godišnjica VRO Bljesak
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/9
01.05.2023.
u 12:36

Pri polaganju vijenca u izaslanstvu Predsjednika Republike i vrhovnog zapovjednika Oružanih snaga Republike Hrvatske bili su razni načelnici, admirali i zapovjednici

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović sudjelovao je u ponedjeljak, 1. svibnja 2023. godine na obilježavanju 28. obljetnice Vojno-redarstvene operacije „Bljesak“ u Okučanima.

Predsjednik Republike s izaslanstvom položio je vijenac i zapalio svijeću kod spomen obilježja „Kristalna kocka vedrine“ na Trgu dr. Franje Tuđmana. Nakon polaganja vijenaca, pročitana su imena branitelja poginulih u VRO „Bljesak“, njih 51, te povjesnica VRO „Bljesak“. Molitvu za sve poginule hrvatske branitelje predvodio je vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan.

Na skupu u Okučanima Milanović nije novinarima dao izjavu, no govorio je na sindikalnom skupu u Zagrebu na koji je došao odmah nakon obilježavanja obljetnice Vojno-redarstvene operacije 'Bljesak'.

- Ovo je prvi maj kao što je šala prvoaprilska. Mnogi su ovaj dan zloupotrebljavali. Zadnjih 30 godina imate priliku raditi oslobođeni svih tereta i ideoloških sumnji. Javni sektor u Hrvatskoj je velik, ali ne onoliko koliko se priča. Nisam došao ovdje dijeliti savjete Vladi jer to nisam trpio dok sam bio premijer. Više nisam i ne budem više ni bio, čovjek mora znati kad mu je vrijeme i kad mu je kraj. Svaka Vlada bi htjela biti mirna i zadovoljiti sve racionalne zahtjeve javnog sektora. Ovdje imam i dajem benefit sumnje svakoj Vladi - započeo je predsjednik.

- U 14. stoljeću nakon kuge dizale su se plaće za 50 posto, bilo je novaca, a nedostajalo je ljudi. Kad malo bolje pogledaš mi se jesmo makli od toga, ali stalno nas nešto hvata, neka kriza. Ima ih puno u zadnje vrijeme i dovele su do toga da o prvih 10 godina u EU ne možemo govoriti o nekim stopama rasta - kazao je Milanović.

- Kada su moji preci, odnosno više preci moje žene i mojih prijatelja, odlazili u Ameriku i Kanadu, čekali su ih odlično plaćeni poslovi u sjajnim sindikalnim aranžmanima. Zaradili su plaće koje ne bi mogli danas zaraditi. To je vrijeme prošlo, danas moraju biti produktiviji. Ta produktivnost kapitala je zazivala da se ide raditi stvari u Kinu. I otišli su poslovi u Kinu. I natrag nema. U međuvremenu dogodila se neželjena nuspojava da je Kina postala strahovito jaka i da više nikad neće biti slaba. I to je tako, cijena komfora na koji smo svi navikli - ocijenio je predsjednik Milanović.

VIDEO Pukovnik velikog srca koji je sa 'sedmoricom veličanstvenih' ušao u Okučane i spasio stotine civila

Komentara 4

NE
Neo001
15:52 01.05.2023.

Kome može smrkavac dijeliti lekcije kao najgori premijer svijeta koji je sa kukulele garniturom državu doveo na rub ponora

DU
Deleted user
16:01 01.05.2023.

neznaš ti za kraj, kraj ti je bio jer si izgubio izbore za premijera, a za predsjednika zahvali Škori

EB
Em-Be.123
16:20 01.05.2023.

Dno dna ovi biseri od dirigiranih članova....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije