Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oslobođenje zapadne Slavonije

Plenković u Okučanima: Jedina smo zemlja kojoj su sve tri agencije dizale kreditni rejting

U Okučanima obilježena 28. godišnjica VRO Bljesak
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/20
01.05.2023.
u 09:31

Cijeli državni vrh okuplja se danas u Okučanima kako bi obilježili 28. godišnjicu akcije Bljesak u kojoj je Hrvatska oslobodila dijelove zapadne Slavonije. Program u Okučanima počeo je jutros, a trajat će cijeli dan.

Hrvatska danas slavi 28. godišnjicu vojno-redarstvene operacije Bljesak, u kojoj su hrvatski branitelji 1. svibnja 1995. u manje od 32 sata s oko 7200 vojnika i policajaca oslobodili dijelove zapadne Slavonije koji su četiri godine bili okupirani.  

Na svečanosti u Okučanima je, među ostalima, i predsjednik države i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković koji su položili vijence kod spomen obilježja "Kristalna kocka vedrine" na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Plenković je nakon svečanosti stao pred mikrofone. Govorio je i o aktualnim temama, hvalio se postignućima Vlade. "Jedina smo zemlja kojoj su sve tri agencije dizale kreditni rejting", rekao je. 

"Cjelovitim paketom ćemo izaći pred Sabor da bismo od 1. siječnja mogli imati dovoljno vremena da svima porastu plaće. Jedan kolega me pitao jesmo li u kampanji jer smo u istom danu bili na nekoliko mjesta. Nama je tako sedam godina', rekao je Plenković kojeg su u izjavi prekinula zvona sa crkve. 

"Hoćemo li sutra nastaviti?", pitao je novinare. 

 

U 10.30 sati u Crkvi sv. Vida služit će se misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve u Domovinskom ratu. Svečanost obilježavanja godišnjice "Bljeska" počela je u 7.30 sati budnicom u izvedbi Orkestra Oružanih snaga, a sve do večernjih sati održavat će se bogat popratni program.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina svim hrvatskim braniteljima čestitali su 28. obljetnicu Bljeska, poručivši da osjećaj ponosa ne blijedi i da ostaje zauvijek utkan u srž hrvatskog naroda.

"Operacija Bljesak je baš poput bljeska munje pred nadolazeću Oluju najavila hrvatsku pobjedu u Domovinskom ratu", naglasili su dodavši kako su u njoj hrvatski branitelji, vojnici i policajci specijalci pokazali koliko su jaki, spremni i sposobni osloboditi svoju mladu državu i željni podariti mir svima koji ju zovu domovinom.
 

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Dalmatinka.
Dalmatinka.
10:23 01.05.2023.

Slava herojima!

JF
Jure_Francetić
09:07 01.05.2023.

Sretna nam svima obljetnica vra Bljesak ! ⚡️😎⚡️

NE
Neo001
10:01 01.05.2023.

Nekima koji su se skrivali u podrumima, prodavali usisavače spremni sa da dignu zastavicu pobjednika, koji su nebrojeno puta vrijeđali branitelje, kojima smeta domovinski pozdrav nije tu mjesto

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije